Световноизвестната оперна прима Соня Йончева ще се завърне на сцената

...
Световноизвестната оперна прима Соня Йончева ще се завърне на сцената
Коментари Харесай

Соня Йончева ще бъде Тоска в Пловдив за 100-годишнината от смъртта на маестро Пучини

Световноизвестната оперна прима Соня Йончева ще се завърне на сцената в родния си град следващата година. Тя и брачният партньор й Доминго Хиндоян, на диригентския пулт, приготвят концертно осъществяване на " Тоска " дружно с оркестъра и хора на Пловдивската опера. То ще се състои на 4 юни 2024 година

" С това събитие ще почетем 70-годишнината на Опера Пловдив и 100-годишнината от гибелта на маестро Пучини. Благодаря на шефа на Пловдивската опера доцент доктор Нина Найденова, както и на Община Пловдив, с цел да можем дружно да осъществяваме този хубав и, уповавам се, сполучлив музикален план ", разкри още Соня Йончева.

Сопраното дойде в Пловдив ден след концерта в София, на който тя показа за пръв път програмата си " Прераждане " пред българска аудитория през уикенда. Под тепетата тя бе наградена и с почетното звание " Доктор Хонорис идея " на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев ". Церемонията се състоя в Епископската базилика на Пловдив. Отличето ѝ бе връчено от ректора на Академията проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак за изключителния ѝ принос към развиването на културата и оперното изкуство, както и за активността ѝ в интерес на обществото, отбрана на правата на децата и младежите. Соня Йончева благодари особено на своите първи музикални учители доктор Нели Койчева, която от години живее в Япония, и на госпожа Златина Делирадева, която беше в залата по време на церемонията.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР