Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознат. Борис

...
Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознат. Борис
Коментари Харесай

Световноизвестен оперен певец стана длъжник на непознати българи

Световноизвестен оперен артист се трансформира в дебитор на чужд. Борис Рубашкин е наказан да заплати над 150 хиляди лева на жена, която в никакъв случай не е виждал, поради запис на заповед. 87-годишният създател е почетен гражданин на Залцбург, награждаван е неведнъж от президентите на Австрия и България и твърди, че не дължи пари на никого.

„ Президентът Първанов ме награди с медал „ Кирил и Методий " 1-ва степен - на концертите си постоянно пея български песни. Австрийският президент ме награди със „ Златен кръст " и ми написа, че аз съм първият българин, който получава „ Златен кръст " за заслуги към република Австрия ", споделя Рубашкин.

От години той живее в града на Моцарт, а последното му идване в България е през 2017 година поради продажбата на унаследен апартамент в столичния квартал „ Красно село ".

При договорката го съпровожда един от най-близките му другари - професор Никола Алтънков.

„ Продажбата стана без никакви усложнения, без никакви проблеми. В банката стоеше жена ми. И когато аз й се обадих по телефона, парите са пристигнали незабавно ", споделя Рубашкин.

Семейство от Благоевград купува жилището за 140 хиляди евро. Превеждат парите по банков път, а след повече от година научават, че с парцела има проблем.

„ Бяхме сюрпризирани от подадена против нас искова молба от непознато за нас лице - Диана Л. Димитрова, която твърди, че господин Чернорубашкин не се е подписвал на нашата договорка за продажбата на парцела и че в графата „ продавач " не стои неговияt автограф, а подписът на някое друго лице. Нямам визия какви са претекстовете на тази госпожа, която явно не го познава. И в показанията до прокуратурата и полицията е удостоверила, че не го познава - по какъв метод се е снабдила с този документ ", споделя Екатерина Васева, купувач на парцела.

С уведомлението до новите притежатели се желае договорката да се разгласи за оскъдна, а жилището да се продаде, защото Борис Рубашкин дължал пари. Самият той отхвърля това да е по този начин: „ Никога не съм чувал за нея, не съм я виждал и не я познавам ", споделя оперният артист.

Пред проверяващите кредиторката на артиста обяснила, че е намерила запис на заповед измежду движимостите на своя брачен партньор. Не открихме Диана Димитрова за коментар, само че потърсихме юриста й - Веселин Видолов.

„ Не знам какво се е случило в предишното. На мен ми е даден един документ, аз съм употребявал този документ в съда. Появи се един юрист, той получи документите от името на Чернорубашкин и не възрази ", сподели Видолов.

Рубашкин обаче няма визия кой е юристът, който се е явил да го съставлява.

Видолов разясни, че изпълнителното дело е било спряно сега, в който се е получило изказване, че документът не е същински, и ще се открива какво тъкмо се е случило.

„ Изкарвах задоволително пари... и нищо не ми трябваше. Аз такива хора, непознати хора в София не съм срещал, не съм се сприятелявал и не ми е било нужно ", споделя артистът.

Адвокатите и на Димитрова, и на Рубашкин алармират прокуратурата. По случая се водят серия правосъдни каузи. А Рубашкин се надява проверяващите да открият истината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР