Световно скаутско джамборе: Как проблемите сполетяха операцията на Южна Корея

...
Само за броени дни 25-ото световно скаутско джамборе в Южна
Коментари Харесай

Само за броени дни 25-ото световно скаутско джамборе в Южна Корея беше осакатено от гореща вълна, задаващ се тайфун, Избухване на Covid и обвинения в неправомерно поведение.

Жалбите бяха последвани от обвинения в липса на подготовка от страна на организаторите.

Описван като най-големият младежки лагер в света, джамборето или фестивалът събира млади скаути от цял ​​свят на всеки четири години.

Около 43 000 участници - главно скаути на възраст 14-18 години - се събраха на 1 август за 12-дневното събитие на западния бряг на Южна Корея.

Но проблемите с къмпинга доведоха до изтегляне на контингенти. В понеделник приближаващ тайфун, който се превърна в тропическа буря, принуди организаторите да се откажат и да евакуират всички участници от района на Saemangeum - обширна равнина без дървета.

Scout групите сега са разпръснати на места в цялата страна, включително на стотици километри на север в столицата Сеул.

Но проблемите на джамборето започнаха много преди бурята.

През седмицата преди събитието обилните валежи превърнаха къмпинга в кално блато и място за размножаване на комари и мухи.

Дни по-късно гореща вълна изстреля температури до 35C (95F), когато събитието започна. Около 400 случая на топлинно изтощение бяха докладвани през първата нощ - като много хора трябваше да бъдат лекувани в импровизирана болница на терена за печене. Избухването на Covid-19 също се разпространи сред около 70 къмпингуващи.

Южнокорейският организационен комитет разположи допълнителен медицински персонал на събитието и осигури повече сянка и климатици на сайт, но това не беше достатъчно, казаха къмпингуващите.

Участниците се оплакаха от лоши санитарни условия, развалена храна, липса на подслон и уединение.

Мъж от тайландската делегация беше хванат да влиза в женския душ. Той каза, че е инцидент и не е виждал знак, обозначаващ пола. След инцидента всичките 85 южнокорейски скаути и лидери се оттеглиха от джамборето, като казаха, че организаторите не са направили достатъчно, за да защитят жените.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР