Световно известният пианист Людмил Ангелов отново с майсторски клас в

...
Световно известният пианист Людмил Ангелов отново с майсторски клас в
Коментари Харесай

От любов към пианото: Майсторски клас на маестро Людмил Ангелов

Световно известният пианист Людмил Ангелов още веднъж с майсторски клас в Нов български университет. За 9-ти път виртуозният музикант събира 12 надарени реализатори от разнообразни страни, с цел да им съобщи своите опит и умения. За музиката, любовта и приемствеността, описват Тереза Ставрева и операторът Станислав Златев.

Лили Петрова, 15г.: " Имахме у дома едно електрическо пиано у дома не с всички клавиши, на което майка ми свиреше разнообразни пиеси. Така започнах да изсвирвам и ми стана доста забавно и го развих. "
Това е Лили, 15-годишно момиче, което към този момент има безапелационен отговор на въпроса: " Каква ще стане като порасне? ".
Лили Петрова, 15г.: Не виждам какво друго мога да върша с изключение на музика.
Лили е българка родена в Шотландия. Понастоящем живее в Лондон дружно със фамилията си. Свързва обаче България с думата " обич ", тъй като тук са нещата, които я връщат в родината-нейните родственици, а в следствие и пианото, в лицето на маестро Людмил Ангелов.
Лили Петрова, 15г.: " По принцип съм слушала доста неща, които е свирил и доста го почитам за това какво е постигнал с пианото. Затова когато го открих през Интернет, се записах. "
Подобна е историята и на студента Доач Бездюс от Турция. Пристига у нас доскоро повече от година, с цел да учи при маестрото. Първата си лятна почивка прекарва и като част от майсторския му клас.
Доач Бездюс, студент от Турция: " Това е сбъдната фантазия. Пианото е пристрастеност. Маестрото пристигна в Адана, където свири с оркестър. След концерта се запознахме и по-късно пристигнах тук в България, одобри ме и в майсторския ми клас. " маестро Людмил Ангелов, пианист: " Моята задача е да предам на тези младежи опитът, който съм събирал в дългите години, в които съм бил на концертния подиум и да им оказа помощ за тяхната реализация.маестро Людмил Ангелов, пианист: " Констатирам, че има и пдорължава да има надарени деца в България. Деца, които са доста добре ръководени от техните преподавтели. Има деца, които не са от София, ами от Русе, Плевен, Пловдив, Пазарджик. В прослушването имаше участници и от Китай и Турция. Много е потребна тази работа за децата, не тъй като аз желая да изпъкна като някакъв престиж, а тъй като мисля, че едно второ мнение сходно на това в медицината е доста значимо. Да се шлифоват дейтали, да се огледа на това, което те вършат от една малко по-различна вероятност и на първо място да се приготвят за концертния подиум. "
А на 22-ри юли ще им се отдаде и първата опция да показват наученото. С концерт в зала " България ", надарените музиканти ще ознаменуват края на майсторския клас на международно известния български пианист.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР