Световният №55 постигна една от най-големите победи в кариерата си

...
Световният №55 постигна една от най-големите победи в кариерата си
Коментари Харесай

Австралиец шокира Надал и ще срещне Григор Димитров на 1/2-финалите в Бризбейн

Световният №55 реализира една от най-големите победи в кариерата си Джордан Томпсън ще бъде противникът на Григор Димитров на полуфиналите на шампионата на твърди кортове в Бризбейн. 29-годишният австралиец реализира една от най-големите победи в кариерата си, откакто победи някогашния №1 в света Рафаел Надал - 5:7, 7:6 (6), 6:3 в дуел, който продължи повече от 3 часа.

Надал несъмнено има защо да съжалява, защото в края на втория сет пропусна 3 мачбола. Първият бе при 5:4 за Рафа и 30:40 в сервиса на Томпсън. В последвалия тайбрек Надал поведе с 6-4 точки, само че още веднъж не съумя да затвори срещата, което му коства скъпо. 

Томпсън съумя да направи няколко вълшебен отигравания в тайбрека и вкара срещата в цялостния ѝ формат. В третия сет обаче силите на Надал очевидно изчезнаха той нямаше по какъв начин да се опълчи на окрилената игра на представителя на домакините. Нещо повече, при закъснение 1:4 Надал изиска намесата на физиотерапевт поради болежки в крайници.

 Димитров и Томпсън ще игрят за трети път един против различен в формален мач. До момента двамата имат по един сменен триумф. През 2019 година австралиецът се наложи със 7:5, 7:5 на Мастърс 1000 шампионата в Маями. През 2022 година Димитров победи Томпсън със 7:6 (3), 6:2 на различен шампионат от сериите Мастърс 1000 -  този в Индиън Уелс.
 Гришо мина елементарно през австралиец и чака палача на Надал на 1/2-финал в Бризбейн
Гришо мина елементарно през австралиец и чака палача на Надал на 1/2-финал в Бризбейн

Първата ни ракета преодоля Ринки Хиджиката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР