Световният №4 в мъжкия тенис Яник Синер обяви, че се

...
Световният №4 в мъжкия тенис Яник Синер обяви, че се
Коментари Харесай

Яник Синер се оттегли от Мастърса в Париж и отправи критики към организаторите

Световният №4 в мъжкия тенис Яник Синер разгласи, че се отдръпва от по-нататъшно присъединяване на шампионата от категория АТР Мастърс 1000 в Париж, като самият той дефинира това си решение като " вярното за своето здраве и тяло ".

Причината за отказването на италианеца се крие в тежката стратегия на срещите му в зала " Берси ".

Синер победи в ранните часове на днешния ден американецът Макензи Макдоналд в три сета, а съгласно програмата на уредниците първенецът от предходната седмица във Виена трябваше още веднъж да се появи на корта през днешния ден след следобяд за мача си от осминафиналите против Алекс Де Минор.

В последна сметка италианският тенисист избра да резервира здравето си, оттегляйки се от Мастърса в Париж, с цел да се концентрира върху идните Финали на АТР в Торино, които започват на 12 ноември.

" Разочарован съм, че трябваше да разглася отдръпването си от мача в " Берси " през днешния ден. Приключих мача си малко преди три сутринта и трябваше да си легна няколко часа по-късно. Имах по-малко от 12 часа, с цел да си умря и да приготвя идващия мач. Трябва да взимам верните решение за моето здраве и тяло. Седмиците, които идват с Финалния шампионат на АТП вкъщи и Купа " Дейвис " са доста значими. Сега се съсредоточвам върху подготовката за тях. Ще се забележим в Торино! ", написа Яник Синер.

През тази година роденият в Южен Тирол играч изживява най-силния сезон в кариерата си, като той към този момент завоюва четири трофеи, класира се за първи път на полуфинал в шампионат от Големия шлем и също така доближи до рекордното за него 4-то място в международната класация.

Това оказа помощ на Синер за пръв път да се класира Финалите на АТР в Торино. Любопитното е, че той към този момент направи дебюта си в конкуренцията през 2021-а година, само че тогава като запаса на различен локален любим Матео Беретини, който бе заставен да се отдръпна от шампионата поради травма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР