Световният №30 Лоренцо Музети се класира за четвъртфиналите на Sofia

...
Световният №30 Лоренцо Музети се класира за четвъртфиналите на Sofia
Коментари Харесай

Александър Лазаров отстъпи пред Музети в епичен дуел на Sofia Open 2022

Световният №30 Лоренцо Музети се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2022. Италианецът, подложен под №4 в схемата, победи участващия с „ уайлд кард " Александър Лазаров (България) с 2:1 сета, в обособените елементи 6:7 (5), 7:6 (8), 6:2.

Първите два сета на срещата бяха на феноменално равнище. Двамата сервираха безапелационно, като единствен брейк-бол се откри пред Лазаров в шестия гейм, само че той не бе осъществен. Заслужено се стигна до тайбрек, в който Лазаров се наложи със 7:5 точки.

Играта продължи да бъде равностойна и на високо равнище и през втората част. Първият пробив пристигна в 11-ия гейм и бе дело на Лазаров, който поведе с 6:5 и сервира за мача. Музети обаче върна брейка в последния вероятен миг и обезпечи втори тайбрек. В него италианецът осъществя четвъртия си сетбол и след 10:8 точки вкара мача в цялостния му формат.

В третата част конспирация липсваше. Освен разочарованието от неуспеха от края на предходния сет, Лазаров очевидно отпадна физически и за Музети не представляваше никакъв проблем да затвори сета и мача.

На четвъртфиналите 20-годишният Музети ще срещне тенисист от квалификациите – спечелилия от дуела Ян-Ленард Щруф (Германия) – Юго Юмбер (Франция).

„ Беше доста сложен мач. Мисля, че той (Лазаров) игра ужасно. В третия сет видях, че той има физически проблеми. Понякога просто би трябвало да мислиш положително и да се надяваш на успеха. Изключително удовлетворен съм от успеха. Тайбрекът на втория сет беше сложен, само че имах и малко шанс, бях по-агресивен ", разяснява Музети в изявлението на корта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР