Световният №3 Григор Димитров ще е единственият представител на Топ

...
Световният №3 Григор Димитров ще е единственият представител на Топ
Коментари Харесай

Само Димитров от Топ 10 ще играе в София през 2018 г.

Световният №3 Григор Димитров ще е единственият представител на Топ 10 в ранглистата на АТР, който ще взе участие в третото издание на Откритото състезание на София по тенис. То ще се организира от 4 до 11 февруари 2018 година в зала „ Арена Армеец София ”, а българинът ще пази купата, извоювана през предишния сезон.

Миналогодишният финалист Давид Гофен (№7 в света) не е декларирал присъединяване, няма го и лидера на схемата от 2017 година Доминик Тим (№5). Не се е записал и първият първенец в единствения българския шампионат в календара – спечелилият от 2016 година Роберто Баутиста Агут (№20). Крайният период за подаване на поръчки изтече през вчерашния ден.

Вече е ясно, че Димитров ще бъде подложен под №1 в схемата, а измежду съперниците му има още единствено трима представители на Топ 30, като никой от тях не е измежду първите 20. Втори подложен би трябвало да бъде актуалният №25 в ранглистата Жил Мюлер (Люкс), а водещата четворка на „ София Оупън ” ще добавят №28 Адриан Манарино (Фр) и №29 Филип Колшрайбер (Гер). Публиката ще види и първенецът от първото издание на финалите на „ Следващото потомство ” – Чун Хьон (Кор).

„ Много сме удовлетворени от присъединяване на Григор Димитров и други трима играчи от Топ 30. Приветстваме с добре пристигнал Чун Хьон след страхотната му година, чиято кулминационна точка беше спечелването на шампионата „ Следващото потомство “ в Милано. Бих желал да благодаря на София и жителите на столицата за тяхната безрезервна поддръжка към „ София Оупън “. Очаква ни същински празник на тениса и значително събитие в годината, в която София е Европейска столица на спорта “, съобщи турнирният шеф на „ София Оупън 2018 “ Пол Макнами.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР