Световният №3 Даниил Медведев спечели руския четвъртфинал на US Open

...
Световният №3 Даниил Медведев спечели руския четвъртфинал на US Open
Коментари Харесай

Медведев спечели руския 1/4-финал на US Open

Световният №3 Даниил Медведев завоюва съветския четвъртфинал на US Open против Андрей Рубльов с 3:0 сета (6:4, 6:3, 6:4). Срещата продължи 2 часа и 47 минути и се игра при доста тежки климатични условия - висока мокрота на въздуха и температура, усещаща се 38 градуса по Целзий. На полуфинала Медведев ще се изправи против спечелилия от двойката Карлос Алкарас - Александър Зверев.

Веднага след триумфа първенецът от 2021 година се оплака от тежките условия, недоумявайки по какъв начин може уредниците на US Open да изтезават тенисистите по този метод. Медведев въпреки всичко съумя малко по-добре да се оправи в неприятната обстановка и игра по-ефективен тенис от близкия си съотечественик, който е кръстник на дъщеричката му Алиса, родена през октомври предходната година.

И двамата бяха на лимита на физическите си благоприятни условия, като във втория сет даже се наложи доктор да донесе инхалатор на Медведев, който имаше проблеми с дишането.

" Не може да приказваме за играта, беше брутално, беше извънредно мъчно. В първия сет си мислех, че не мога да виждам топката. Не можех да играя с каквито и да е чувства. Разчитах на разнообразни фактори да се движа и да намирам топката. Той също не можеше да тича и изпращах топката ту в едната, ту в другата страна. Казвах си " ей, този човек по кое време ще се умори? ". В един миг и той се умори и нямаше по какъв начин да не е по този начин при тези брутални условия ", разяснява Медведев незабавно след успеха на корта.

" Знаех, че той в никакъв случай няма да се откаже, а и той знаеше, че и аз няма да се откажа. Всеки път нямах самообладание да седна до вентилатора и да се охладя ", добави международният №3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР