Световният №205 Тим ван Рийтховен спечели тенис турнира в Хертогенбош

...
Световният №205 Тим ван Рийтховен спечели тенис турнира в Хертогенбош
Коментари Харесай

Световният №205 шокира Даниил Медведев на финала в Хертогенбош

Световният №205 Тим ван Рийтховен завоюва тенис шампионата в Хертогенбош след ефектен триумф над Даниил Медведев. Финалът приключи единствено за час – 6-4 6-1.

25-годишният нидерландец, който взе участие с “уайлд кард ”, нямаше победа на равнище ATП до началото на шампионата. Само за една седмица обаче той отстрани един от дребното дейни тенисисти с над 100 победи на трева в лицето на Матю Ебдън, Тейлър Фриц, Юго Гастон и Феликс Оже-Алиасим на полуфиналите.

На финала Рийтховен беше повече от безапелационен против международния номер 2, който продължи с проблемите си на начален удар, само че не можа да компенсира с придвижване от главната линия. Нидерландецът не му разреши това с тежкия си сервис и следващи невероятни форхенди, които му заслужиха първа купа и скок до 106-о място в ранглистата от идната седмица.

За Медведев това е четвърти следващ изгубен край от паметния успех над Новак Джокович на Ю Ес Оупън 2021, като той към момента няма купа този сезон. Независимо от това в понеделник руснакът ще оглави международната класация със 7950 точки - 875 повече от новия номер 2 Александър Зверев. Новак Джокович ще бъде трети с 6770.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР