Световният №2 Роджър Федерер започна с победа участието си на

...
Световният №2 Роджър Федерер започна с победа участието си на
Коментари Харесай

Федерер стартира новия сезон с победа

Световният №2 Роджър Федерер стартира с победа присъединяване си на шампионата " Хопман къп " в Пърт. Швейцарският деец победи Юичи Сугита от Япония с 6:4, 6:3 в първия ден от неофициалното международно състезание за смесени тимове.

Маестрото нямаше особени проблеми и се нуждаеше единствено от 67 минути, с цел да победи Сугита. Той не позволи никакви неточности в подаването си, а за сметка на това записа три пробива – един в първия сет и два във втория.

Федерер се готви за присъединяване си на Australian Open, където през 2017 година завоюва 18-ата си купа от Големия шлем (през лятото завоюва и " Уимбълдън " за рекорден осми път – бел. ред.). Маестрото обаче побърза да намали упованията към себе си.

" След невероятната 2017 година е обикновено упованията към мен да са още по-високи, само че виждам да си напомням, че не е реалистично да реализирам такива неща всеки сезон. Вече съм на 36 години ", сподели Федерер при идването си в Австралия.

Швейцарецът избира да се приготви оптимално добре и да не си слага дълготрайни цели през сезона. През предходната година той подбираше шампионатите, на които взе участие, което му разреши да печели и повече точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР