Световният №2 Даниил Медведев спечели първия 1/2-финал от срещу №8

...
Световният №2 Даниил Медведев спечели първия 1/2-финал от срещу №8
Коментари Харесай

Безпощаден Медведев не остави шанс на Рууд и вече чака Джокович на финала

Световният №2 Даниил Медведев завоюва първия 1/2-финал от против №8 в света - Каспър Рууд. Руснакът победи за трети път в кариерата си норвежеца и още веднъж с 2:0 сета (6:4, 6:2). Предишните два случая бяха на ATP Къп (2020 г.) и на шампионата в Майорка през месец юни тази година.
Интересно е да се означи, че Рууд имаше по-добър % вкаран първи сервис - 79 против 72, само че на втори числата бяха разнообразни - 71 на 63 в интерес на Медведев. Руснакът приключи мача и със 100% извоювани разигравания на втори сервис и без да допусне нито една точка за пробив.

Медведев не трябваше да чака доста, с цел да стигне до точка за пробив в първия сет - случи се в третия гейм и макар че не я осъществя, пред него се откри втора опция и той я сграбчи, а след затвърди пробива си за 3:1. С огромна тъга Рууд съумя да завоюва идващото си подаване и отразявайки нови две брейк точки, понижи на 2:3. До края на сета двамата тенисисти взимаха безпроблемно подаванията си и по този начин руснакът го затвори при 6:4.
До 2:2 във втората част всичко се получаваше добре за №8 в света, само че тогава той още веднъж бе продънен в един маратонски гейм, в който избави две точки за пробив, само че при третата нямаше какво да стори. Подобно на обстановката в първия сет, Даниил Медведев на бърза ръка затвърди пробива си и поведе удобно с 4:2. Каспър Рууд усети в каква посока отива мачът и незабавно позволи да бъде продънен още веднъж. Краят на сета пристигна след тъкмо 1 час и 20 минути игра и при резултат 6:2.
* В другия полуфинал Новак Джокович ще излезе на корта против Александър Зверев към 22:00 ч. българско време!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР