Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас продължава със силните

...
Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас продължава със силните
Коментари Харесай

Алкарас и Рууд започнаха с победи в Маями, Зверев отпадна

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас продължава със мощните си изяви от началото на 2023 година, като в среща от втория кръг на Мастърс шампионата в Маями победи с 6:0, 6:2 аржентинеца Факундо Багнис.

19-годишният испанец доминираше тотално на корта, печелейки първите осем гейма в срещата и макар че позволи Багнис да стигне до 2:2 в средата на втория сет до края Алкарас не даде повече гейм на своя противник и постави точка на разногласието по-късно повече от час игра.

По този метод водачът в международната класация записа своята 15-а победа от 16 мача през годината и в спор за място на осминафиналите ще се изправи против сърбина Душан Лайович, който отстрани с 6:4, 7:6(2) поставения под №30 американец Максим Креси.

Напред в шампионата продължава и третия подложен Каспер Рууд, който отстрани с 6:2, 6:3 представителя на Беларус Илия Ивашка.

Рууд, който от началото на сезона показва съществени съмнения в играта си изигра доста постоянен дуел против Ивашка, реализирайки четири пробива против единствено един на своя противник и в идващия кръг международният №4 ще играе с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Изненадата на петъчния ден в Маями пък сервира японецът Таро Даниел, който в профил поставения под №12 Александър Зверев след триумф с 6:0, 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР