Световният №1 Роджър Федерер е съперникът на Григор Димитров във

...
Световният №1 Роджър Федерер е съперникът на Григор Димитров във
Коментари Харесай

Григор Димитров ще играе срещу Федерер във финала в Ротердам

Световният №1 Роджър Федерер е противникът на Григор Димитров във финала в шампионата от сериите АТП 500 в Ротердам. Швейцарецът, който в петък се върна на върха в международната класация победи Андреас Сепи на полуфиналите в два сета.

Маестрото се нуждаеше единствено от 1.26 часа, с цел да се оправи с италианеца – 6:3, 7:6 (3). Федерер записа девет аса против седем за противника му. Първият сет беше оспорван, макар резултата. До четвъртия гейм двамата размениха по един гейм, само че по-късно Федерер подвигна темпото и още два пъти завоюва подаването на Сепи.

Първият сет приключи за 38 минути, а втората част беше доста по-оспорвана. Сепи стартира да играе по-агресивно и не позволи съществени спадове в играта си. Той стигна до тайбрек и макар че осъществя мини пробив загуби. Федерер беше по-концентриран в решаващите моменти и даде единствено три точки на противника си.

Финалният дуел в Ротердам е на следващия ден от 16.30 часа. Швейцарецът ще преследва трета купа в Холандия след 2005 и 2012 година. Той има и един изгубен край в Ротердам през 2001 година, когато отстъпи в три сета на Никола Ескюде.

Григор Димитров към момента няма победа против носителя на 20 трофеи от Големия шлем. Българският тенисист е играл шест пъти против Федерер, а за последно двамата се изправиха един против различен в " Уимбълдън " през предишното лято, когато Маестрото завоюва в три сета.

Димитров се класира за финала след единствено 10 гейма игра против Давид Гофен. Белгиецът се отхвърли, откакто несъзнателно прати топката в окото си при опит за минаващ удар.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (828)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР