Световният №1 Рафаел Надал се класира за третия кръг Australian

...
Световният №1 Рафаел Надал се класира за третия кръг Australian
Коментари Харесай

Надал премина с отличен първия си тест в Мелбърн

Световният №1 Рафаел Надал се класира за третия кръг Australian Open. Носителят на 17 трофеи от Големия шлем трябваше да премине през доста здрава борба с аржентинеца Леонардо Майер, само че сподели отлична физическа форма и завоюва в три сета. Двубоят продължи 2.40 часа, а испанецът се наложи с 6:3, 6:4, 7:6 (4).

Надал записа девета поредна победа в шампионатите от Големия шлем. В спор за място на осминафиналите той ще се изправи против поставения под №28 Дамир Джумхур. Босненецът надигра австралиеца Джон Милман със 7:5, 3:6 и за повторно след 2014 година мина втория кръг в Мелбърн.

Надал и Майер се срещнаха във втори следващ шампионат от Големия шлем. Двубоят им в третия кръг на US Open още веднъж не беше елементарен за испанския тенисист, който трябваше да прави поврат за триумфа с 6:7 (3), 6:3, 6:1, 6:4.

Лидерът в международната класация доминираше през целия мач, само че Майер се бореше за всяка топка и рядко даваше лесни точки на противника. Аржентинецът, който е №52 в света, направи 15 аса и избави девет от 12-те точки за пробив, които се откриха пред Надал. В решаващите моменти обаче миналогодишния финалист показва по-голямата си класа.

Надал още веднъж сервираше на доста високо равнище. Той вкара 73% от първите си сервиси и загуби единствено 24 от 94-те точки, които бяха разиграни в подаванията му. По един пробив беше задоволителен на лидера в схемата да завоюва първите два сета. В тях той даде на противника единствено две благоприятни условия да го пробие, само че избави и двете.

Шампионът в Мелбърн от 2009 година поведе с пробив и в третия сет. Майер обаче съумя да го върне и да стигне до тайбрек. В него няколко спиращи дъха удари наклониха везните в интерес на Надал, който записа пета победа от пет мача против 30-годишния аржентинец.

" Леонардо е доста рисков противник. Той е състезател с огромен капацитет и удря топката доста крепко. Трябваше да направя няколко страхотни удара в тайбрека, с цел да печеля. Щастлив съм, че стигна третия кръг. Да печеля два мача подред е значима вест за мен след толкоз време отвън корта ", сподели Надал. Той играе първия си формален шампионат, откогато се отдръпна от финалите на АТП в Лондон поради травма в коляното.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (589)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР