Световният №1 Рафаел Надал продължава победния си ход от началото

...
Световният №1 Рафаел Надал продължава победния си ход от началото
Коментари Харесай

40 поредни сета за машината Надал

Световният №1 Рафаел Надал продължава победния си ход от началото на клей сезона. Испанецът сек ласира на 1/4-финалите на шампионата в Барселона след победа с 6:1, 6:3 против сънародника си Гийермо Гарсия-Лопес. Надал надделя противника си след 1 час и 18 минути игра и към този момент има рекордните 40 следващи извоювани сета на алено.

There's not much else you can do when @RafaelNadal is playing this good...#bcnopenbs pic.twitter.com/ZUuTp3Oei2
— Tennis TV (@TennisTV) 26 април 2018 година
Двамата тенисисти си размениха по един гейм в самото начало на мача, след което Краля на клея взе нещата в свои ръце. Надал направи серия от 9 следващи гейма, с цел да поведе с 6:1, 4:0. Заемащият 69-о място в ранглистата Гарсия-Лопес понижи изоставането си на 3:4, само че до края на дуела 34-годишният испанец не съумя да стори нищо повече и Надал без проблеми записа следващата си победа от началото на април, когато се завърна на корта в шампионата “Купа Дейвис”. От началото на месеца Надал има 9 победи и 0 провали.

40 straight sets on clay.@RafaelNadal unstoppable against Garcia-Lopez 6-1 6-3.#bcnopenbs pic.twitter.com/1Oj06OLUU7
— Tennis TV (@TennisTV) 26 април 2018 година
На 1/4-финалите на следващия ден Рафа ще мери сили със словашкия левичар Мартин Клижан, който по-рано в шампионата отстрани Новак Джокович, а през днешния ден в третия кръг не даде сет на испанския деец Фелисиано Лопес - 6:1, 6:4. Любопитно за отбелязване е, че квалификантът Клижан има една победа от три мача против носителя на 16 трофеи от “Големия шлем” - през 2014 година на твърда настилка в Пекин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР