Световният №1 Майкъл ван Гервен отново се завърна с убийствена

...
Световният №1 Майкъл ван Гервен отново се завърна с убийствена
Коментари Харесай

Ван Гервен отново е безпощаден

Световният №1 Майкъл ван Гервен още веднъж се завърна с убийствена форма за 10-ия шампионат от Европейсикя тур по дартс в град Хилдешайм, Германия. Холандският състезател отвя конкуренцията по пътя си към купата и без особени усложнения си обезпечи стабилен чек на стойност 25 хиляди паунда. На финала той надигра с 8:6 лега англичанина Джеймс Уилсън, който пък си обезпечи 10 хиляди паунда в сметката си за второто място.

Ван Гервен изглеждаше мощно стимулиран още през цялото време на шампионата, като отстрани поредно Кристо Рейес (6:0), Мартин Шиндлер (6:0), Дейв Чизнъл (6:1) и Джо Кълън (7:0), като в тези четири мача загуби един единствен лег.

Финалът против Джеймс Уилсън бе малко по-оспорван. В началото Майти Майк потегли стремително и поведе с 5:1 лега, само че англичанинът отхвърляше да се съобщи и в един миг даже съумя да докара нещата до 7:6. Тогава обаче Ван Гермен се активизира и с пробив реши всичко в своя изгода за крайното 8:6.

За нелошото качество на мача приказва и статистиката. Холандецът приключи с 5 максимума, а противникът му направи 6. Ван Гервен бе със междинни стойности от 101,24, до момента в който Уилсън имаше 93,30. При чекаутите още веднъж преимуществото бе за Майти Майк с 44,44% точни хвърляния против 35,29 на противника му.

Това е втора купа за Ван Гервен от този шампионат, като той се реваншира за изгубения край предходната година от Питър Райт. Освен това холандецът прибави 7-ото си отличие от Европейския дартс тур за актуалната акция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР