Световният №1 Карлос Алкарас продължава да пише история на Уимбълдън,

...
Световният №1 Карлос Алкарас продължава да пише история на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Алкарас отстрани екзекутора на Гришо в исторически сблъсък на Уимбълдън

Световният №1 Карлос Алкарас продължава да написа история на " Уимбълдън ", откакто съкруши отстранилия Гришо датчанин Холгер Руне със 7:6(3), 6:4, 6:4 за 2 часа и 23 минути игра и за първи път стигна полуфиналите на най-престижния шампионат на трева. Там го чака руснакът Даниил Медведев, който в профил сензационно стигналия до тази фаза международен №43 Кристофър Юбанкс от Съединени американски щати. 

20-годишните тенисисти са положителни другари и постоянно упражняват дружно, само че този път се вкопчиха в здрава борба, а срещата им влиза в историята, защото е първи четвъртфинал от 1968 година насам сред състезатели под 21 години.

След като двамата си размениха мини-брейкове, ненавременна двойна неточност даде преимуществото на Алкарас. Испанецът направи четири поредни точки и завоюва първия сет след тайбрек със 7:6 за малко повече от час.

Лидерът в международната класация продължи да сервира доста решително без да позволява благоприятни условия за пробив. Той на собствен ред се нуждаеше единствено от една, с цел да завоюва с 6:4 втория сет.

И двамата бяха много изцедени в третия сет, като Руне съумя да се избави при 5:3 и опита да резервира интригата жива. Алкарас обаче не се забави доста и с хладно успокоение вкара и последната точка, с цел да завоюва още веднъж с 6:4 и да се класира за първи в своята кариера на полуфинал в тази конкуренция от " Големия шлем ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР