Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън

...
Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън
Коментари Харесай

Бътън: В началото мислех, че е грешка да се присъединя към НАСКАР проекта

Световният първенец във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън ще запише своето второ присъединяване в „ 24-те часа на Льо Ман “ по-късно през днешния ден. Британецът ще бъде един от тримата водачи на автомобила от НАСКАР, който ще се състезава в класическото френско съревнование.

Той ще дели колата с №24 със седемкратния първенец в НАСКАР Къп Сериите Джими Джонсън и с спечелилия в „ 24 часа на Льо Ман “ от 2010 година Майк Рокенфелер. И тримата бяха доказани като водачи на колата в края на месец януари.

В последните часове преди старта на надпреварата, което ще стартира през днешния ден в 17:00 часа българско време, Бътън приказва пред медиите и показа, че първоначално е считал, че е неточност да се причислява към този план. Той обаче добави, че в този момент харесва да кара тази кола.
 Промениха разпоредбите за колата от НАСКАР на Промениха разпоредбите за колата от НАСКАР на " 24 часа на Льо Ман "
„ Забавно е, тъй като за първи път карах колата на „ Дейтона “ и в първите пет обиколки си мислех, че това е най-голямата неточност в моя живот. Но с времето започваш да свикваш, свикваш с тежестта, свикваш с размерите на колата, само че също по този начин аз не бях карал две години и половина, което за спортен водач е доста време. Така че ми лиши време да привикна, само че в този момент обичам карането.

„ Колата е доста занимателна за каране, щом свикнеш с тежестта ѝ. В множеството спортни коли натискаш педала на спирачките внезапно и последователно го отпускаш. Но тук го натискаш и го държиш крепко натиснат до самия завой. В завоите „ Порше “ се вижда по какъв начин шасито се пързаля при промяната на посока на движени. Също по този начин се вижда и какъв брой нападателни сме ние. В завоите има презавиване, а през бордюрите колата е доста занимателна “, сподели Бътън.
 Кола от НАСКАР оставила Бътън без думи Кола от НАСКАР оставила Бътън без думи
Сходно мнение изрече и Рокенфелер, който съобщи, че моделът Camaro ZL1 не може да се съпостави с нищо друго, което той е карал.

„ Колата е бърза, само че ти би трябвало мощ, с цел да я караш. Тежка е, само че е занимателна за каране. Ако гледате онборд фрагментите, ние се борим с колата, до момента в който другите дават цялостна газ, ние се забавляваме с дрифта “, сподели германецът, който през 2010 победи в „ 24 часа на Льо Ман “ като водач на Ауди.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР