Световният шампион във Формула 1 показа, че ще даде всичко

...
Световният шампион във Формула 1 показа, че ще даде всичко
Коментари Харесай

Шампионът Верстапен излъга Леклер на Джеда

Световният първенец във Формула 1 сподели, че ще даде всичко от себе си, с цел да отбрани купата.

Само седмица след разочарованието от Бахрейн Макс Верстапен се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка, откакто победи в епичния двубой с Шарл Леклер в Гран При на Саудитска Арабия.

Двамата повториха борбата си от „ Сахир “ и неколкратно си размениха позициите, само че този път успеха бе за Верстапен. На финала разликата сред двамата бе едвам половин секунда, а третият Карлос Сайнц бе на цели 7.5 зад тях, написа Sportal.bg.

Четвърти финалната линия пресече Серхио Перес, който водеше в първата фаза на надпреварата, само че бе огромният губещ от излизането на колата за сигурност в 16-та обиколка. Точно преди този момент да се случи мексиканецът влезе в бокса, само че неутрализирането на надпреварата и свалянето на темпото разреши на Леклер, Верстапен и Сайнц да сменята своите гуми и да се върнат пред спечелилия от вчерашната подготовка.

Пети след едно анонимно каране финишира Джордж Ръсел, а шести се подреди Естебан Окон. Пилотът на Алпин също бе замесен в страховит двубой, само че със своя съотборник Фернандо Алонсо, като двамата бяха покрай контакта на няколко пъти в началните турове. В последна сметка успеха в тази борба бе за двукратния първенец, който обаче не приключи поради механически проблем в своя болид 15 тура преди края.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР