Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели 15 от

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели 15 от
Коментари Харесай

Макс взе 15 победи, но не доминира

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен завоюва 15 от 22-те надпревари във Формула 1 този сезон, само че съгласно спортният шеф на Гран При на Нидерландия Ян Ламерс, неговият съотечественик не е доминирал в хода на сезона.

Кампанията стартира мъчно за Макс, който записа две отпадания в първите три надпревари и след Австралия беше на 46 точки зад Шарл Леклер. Тогава Макс сподели, че към този момент не мисли за купата и ще кара съревнование за съревнование, само че единствено три старта по-късно Верстапен имаше задатък от 6 точки на върха на класирането.

До края на сезона Верстапен не отстъпи от първата позиция и си подсигурява втората поредна международна купа в Япония, 4 надпревари преди края на сезона. Макс записа връх за най-вече победи в границите на един сезон, най-вече извоювани точки и стана водачът, преодолял максимален недостиг в борбата за купата.
 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1
“Да, сезонът беше страховит - изясни Ламерс. - Не знам дали всички ние осъзнаваме какъв брой специфична беше тази година. Разбира се, имаме нов връх на Макс с 15 победи. Това е доста особено. Обикновено такива победи идват с доминация в границите на сезона, само че специфичното тук е, че Макс не е доминирал. Последните няколко надпревари изглеждаха лесни за него, само че преди този момент той трябваше да организира някои тежки борби. ”
 Верстапен похвали Гасли на разлъка Верстапен похвали Гасли на разлъка
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР