Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен се опита да

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен се опита да
Коментари Харесай

Шумахер: Формула 1 ще процъфтява и без Верстапен

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен се опита да спекулира, че може да напусне спорта в случай че продължат опитите за смяна на формата на спортните уикенди. Макс е корав съперник на спринтовите надпревари, както и на увеличението на календара, само че очевидно е самичък в тази борба, изключително що се отнася до спринтовете. Същото важи и за втората подготовка, която ще дебютира в Баку и която беше подкрепена от другите водачи, само че не и от Макс.

25-годишният Верстапен има контракт с Ред Бул до края на сезон 2028 и даже в Ред Бул се чуха гласове, че той в действителност може да си тръгне по-късно, без значение какъв брой още е трофеи е съумял да завоюва.

Бившият водач във Формула 1 и сегашен тв анализатор Ралф Шумахер обаче не е прекомерно обезпокоен от тази вероятност, като първо изрази поддръжката си за тезата на Верстапен.
 Квят: Верстапен разполага с всичко належащо, с цел да господства Квят: Верстапен разполага с всичко належащо, с цел да господства
„ Съгласен съм с Макс по отношение на увеличението на надпреварите и множеството спринтове – изясни Ралф. – Това е голямо натоварване за водачите. Видяхте какво стана с Мелбърн, когато те трябваше безусловно да започват няколко пъти един след различен. ”

Но братът на Михаел Шумахер не чака възможното овакантяване на сегашния международен първенец да има съществено значение за развиването на спорта след него.
 Ръсел: За Верстапен щеше да е рисково, в случай че беше станал съотборник с Люис Ръсел: За Верстапен щеше да е рисково, в случай че беше станал съотборник с Люис
„ Историята на Формула 1 е посочила, че шампионатът е по-голям и по-голям от всеки един водач – изясни Ралф. – Дори Бърни Екълстоун към този момент го няма, Формула 1 освен не изчезна, а в този момент се развива по-успешно от всеки път. Така че Верстапен или ще би трябвало да си тръгне, или да одобри измененията. Но разбирам отношението му, защото той е измежду тези, които поемат огромните опасности на пистата. Но също по този начин, той е и измежду тези, които получават огромните пари за това. Колкото и да го обичам, напускането му на Формула 1 няма да убие спорта. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР