Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен няма да бъде

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен няма да бъде
Коментари Харесай

Стомашен вирус забави пристигането на Верстапен в Джеда

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен няма да бъде на пистата в Джеда в границите на днешния ден, защото е трябвало да отсрочи своето тръгване за Саудитска Арабия с един ден. Причината за това е стомашен вирус, който е тормозила нидерландеца през последните дни.

„ Чувствам се добре още веднъж, откакто не бях в топ форма през последните няколко дни поради стомашен вирус. Поради тази причина за жалост аз трябваше да отложа с един ден моя полет, тъй че няма да съм на пистата преди петък. Ще се забележим в Джеда “, написа Верстапен в своя профил в Twitter.

Верстапен е получил особено позволение от ФИА да пропусне днешния ден, който е обособен за срещи с медиите, които пък са наложителни за всички водачи. С оглед здравната причина за късното идване на Верстапен в Джеда от ФИА изцяло разумно извиниха международния първенец от неговите отговорности към медиите.

„ Макс имаше проблем със стомаха през последните дни и с позволение на ФИА няма да бъде на пистата през днешния ден “, се споделя в късото изказване на Ред Бул.

Добрата вест за Верстапен е, че надпреварата в Джеда е вечерно, което значи, че петъчните тренировки стартират в късния следобяд локално време. Това ще му даде задоволително време за подготовка преди тях.

Първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Саудитска Арабия стартира на следващия ден в 15:30 часа българско време (16:30 местно), а втората петъчна подготвителна сесия ще бъде от 19:00 българско време. Преди втория спортен уикенд за сезон 2023 във Формула 1 Верстапен води в генералното класиране с 25 точки и задатък от 7 пред своя съотборник Серхио Перес.
 Бътън: Сезон 2023 няма да е разходка в парка за Верстапен и Ред Бул Бътън: Сезон 2023 няма да е разходка в парка за Верстапен и Ред Бул
В случай, че нидерландецът още веднъж се почувства зле в хода на уикенда от Ред Бул могат да привикат един от водачите на Алфа Таури (Юки Цунода и Ник де Врийс), който да заеме мястото на международния първенец в състава на „ биковете “. Съответно овакантената позиция в Алфа Таури ще би трябвало да бъде заета от един от другите аварийни водачи на Ред Бул – Лиам Лоусън, Денис Хаугер и Зейн Малони. Хипотетично Цунода би бил по-логичният избор за заместител на Верстапен поради своя по-богат опит по отношение на Де Врийс, до момента в който кокпита на японеца ще бъде ангажиран от Лоусън, защото и Хаугер, и Малони се състезават във Формула 2 този уикенд.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР