Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не е особено

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не е особено
Коментари Харесай

Макс пак срещу уличните трасета

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен не е изключително огромен обожател на уличните трасета, а този сезон мнението му съществено еволюира, може би тъй като тези писти стават от ден на ден.

Уличните трасета стават все по-бързи, само че зоните за сигурност остават със скромни размери, а прекомерно постоянно всяка неточност се санкционира с удар в защитните огради. Дълго време Монако беше единственото класическо улично трасе в календара на Формула 1, само че в този момент броят им набъбна с включването на Саудитска Арабия, Азербайджан, Сингапур, Маями и Лас Вегас. Трябва да прибавим и Мелбърн и Канада, които значително дават същото чувство у водачите.

“Автомобилите от Формула 1 не са основани за улични трасета - изясни Макс пред Formule1.nl. - Изобщо не одобрявам тези трасета. Не и откогато караме по-тежки и по-големи коли. С предходното потомство беше допустимо, само че сега… ”.
 Верстапен със безценен подарък от Хонда Верстапен със безценен подарък от Хонда
Верстапен даде и съответен образец за това какъв брой е мъчно да се кара бързо и дейно на уличните трасета с новите болиди във Формула 1.
 Какво споделя статистиката за първите 8 сезона на Люис и Макс Какво споделя статистиката за първите 8 сезона на Люис и Макс
“В Монако и Сингапур бях доста отчаян от държанието на колите, те са прекомерно тежки, окачването им е доста твърдо и към този момент не може да се нападат бордюрите - изясни водачът на Ред Бул. - Тези коли просто не са за такива трасета. На тях стават хубави фотоси, само че не и забавни надпревари. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР