Световният шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен, спечели състезанието

...
Световният шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен, спечели състезанието
Коментари Харесай

Ферстапен триумфира на Пол Рикард, Льоклер катастрофира



Световният първенец във Формула 1 - Макс Ферстапен, завоюва надпреварата във Франция на пистата Пол Рикар. Нидерладенцът се възползва от обстоятелството, че Шарл Льоклер от Скудерия Ферари катастрофира в 14-ата обиколка и задържа водачеството си до самия край. Люис Хамилтън финишира зад Макс, а тройката беше завършена от Джордж Ръсел - също от Мерцедес.

Жоу, Латифи, Кевин Магнусен пък не финишираха заради разнообразни проблеми в хода на надпреварата.

Очаквайте детайлности!

След дълго очакване на жегата Льоклер потегли добре и резервира водачеството си. Люис Хамилтън също започва отлично и задмина Карлос Сайнс, а малко по-късно водачът на Ферари взе преимущество пред Макс Ферстапен. Все отново международният първенец съумя да съкрати дистанцията до монегаска и беше на 0,5 зад водача на италианците.

И до момента в който Ферари и Льоклер се движеха добре, то водачът на "черните кончета " катастрофира в 18-ата обиколка, което разреши на Люис Хамилтън да излезе на чело, като британецът влезе незабавно в бокса. Работата с гумите на Ферари беше във етапа, която тъкмо от тима желаеха. Задната ос излезе от контрола на Льоклер, след което с превъртане той пря в огражденията. След питстоповете първи излезе Макс Ферстапен, който задмина Хамилтън, а Чеко Перес се върна трети.

Сайнц получи 5 секунди наказване за рисково връщане на алеята пред боксовете, като единият от водачите на Уилямс блокира колелата си в опит да спре. Мексиканецът бе на по-малко от 1 секунда зад Ръсел, само че при идващия му бокс престоя 5 секунди повече. Гасли нападна несполучливо Албон на прекъсването за шикана на "Мистрал " и мина през зоната за сигурност, откакто не съумя да спре. Така от битката за 11-ото място Гасли се озова на 15-а позиция.

В 42-ата обиколка феновете станаха очевидци на блестяща борба сред Карлос Сайнс и Чеко Перес, която в последна сметка беше извоювана от водача на Скудерия.

QUALIFYING CLASSIFICATION

Another super Saturday for Leclerc
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР