Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вярва, че младият

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вярва, че младият
Коментари Харесай

Хамилтън: Льоклер тепърва ще разкрива величието си

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън има вяра, че младият гений на Ферари Шарл Льоклер прави едвам първите си стъпки към построяването на една блестяща кариера. Британецът нееднократно от началото на годината изрази своя почит към 21-годишния монегаск, който в неделя реализира първата си победа във Ф1.

Льоклер завоюва Гран При на Белгия, откакто два пъти преди този момент беше покрай сходен резултат. В Бахрейн моторът съобщи младока в последните обиколки, а в Австрия той загуби от Макс Ферстапен (Ред Бул), който го изпревари посредством дискусионна маневра.

Льоклер стана и първият представител на Монако, който стига до победа във Формула 1, както и 108-ият друг играч, стъпвал на най-високото ходило след карирания байрак. Във краткотрайното класиране при водачите Льоклер има 157 точки, които му отреждат 5-ото място. „ Смятам, че резултатите му приказват сами по себе си”, разяснява Хамилтън.

„ Не е елементарно за който и да е водач да попадне в тима на Ферари със съотборник, който е четирикратен международен първенец и с количество опит, което е известно единствено на Господ, а в същото време да го надделява регулярно и в надпреварите, и в квалификациите.”

„ Това не е елементарно за реализиране, по тази причина няма потребност от пояснение. В някои надпревари през тази година той страдаше от откровена липса на шанс. Като нищо в Белгия той можеше да се поздрави с третата си победа. Затова считам, че следва да забележим още великолепие от него. Очаквам с неспокойствие да видя неговия напредък и да се състезаваме един до друг. Беше занимателно да се боря с него през днешния ден, да се опитам да го догоня. Той просто беше прекомерно бърз”, разяснява Хамилтън, който приключи втори на „ Спа”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР