Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън счита 8-те дни

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън счита 8-те дни
Коментари Харесай

Хамилтън: Мерцедес научи каквото му трябваше от тестовете

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън смята 8-те дни на предсезонни проби в Каталуня за ползотворни. Според британецът тимът е събрал всяка допустима информация за представянето на новия си болид, която би била от изгода, щом сезонът започва.

Както постоянно, работните сесии на трасето „ Каталуня” бяха разграничени в два четири дневни интервала, като стартираха в края на февруари. От всички тимове Мерцедес сумарно извърши най-вече обиколки – 1040 поделени сред Хамилтън и Валтери Ботас – и навъртя над 4800 километра пробег. Макар че в нито един миг германците не счетоха за нужно да ревизират по какъв начин би изглеждало квалификационното им движение, то знаците са обнадеждаващи. Състезателните им симулации демонстрираха, че времената им се движат в рамките на резулатите, постигани в квалификациите през предишния сезон.

От Мерцедес хвърлиха конкуренцията в рамисли

„ Тестовете бяха в действителност позитивни”, регистрира Хамилтън. „ Преминахме през всичко, а надеждността на колата е страхотна. Всички се скъсват от работа и правят невероятна работа, в действителност съм горделив от тима. Доволни сме от информацията, която събрахме.”

„ И колата, и пистата са по-бързи спрямо миналогодишното съревнование тук. В последния си пробег от петък правех обиколка за минута и 19 секунди. Същото беше квалификационното ми движение от 2017-а.”

Ботас: Със сигурност не сме със секунда пред Ред Бул и Ферари

„ Трудно е да се каже къде се намираме по отношение на Ред Бул и Ферари. Още не сме изцяло наясно и това ще остане по този начин до първото съревнование. Считам, че събрахме цялата допустима информация, която беше по силите ни. Така ще разполагаме с най-богатия набор от данни преди откриващото съревнование. Подготовката ни беше в действителност солидна за времето, с което разполагахме.”

Сезон 2018 във Формула 1 започва на 25 март с Гран При на Австралия в Мелбърн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР