Световният шампион в WRC3 за 2016 г. Симоне Темпестини с

...
Световният шампион в WRC3 за 2016 г. Симоне Темпестини с
Коментари Харесай

Симоне Темпестини: Обичам да се състезавам на нови места

Световният първенец в WRC3 за 2016 година Симоне Темпестини с навигатора Серджио Иту (Porsche 997 RGT) ще бъдат измежду най-реномираните участници в 52-то издание на Рали " България ", което стартира през днешния ден край Велико Търново.

За Симоне това ще бъде първо присъединяване по родните прави за разлика от неговия татко Марко Темпестини, който е първенец на Румъния от близкото минало.

- Какви са задачите ви в Рали " България "?

- Всеки път, когато се кача в нашето Порше изпитвам същинско наслаждение и се развличам оптимално. Така че първата ми цел е през цялото съревнование усмивката да не слиза от лицето ми. Ще се постараем да осигурим положително шоу за българската аудитория.

- Никога не сте се състезавали в България, само че имате от кого да поискате съвет за ралитата тук. Какво ви сподели вашият татко за това съревнование?

Да, това ще бъде първият ми старт в България. Баща ми ми сподели, че стадиите в Рали " България " са бързи, хлъзгави и доста технични, което прави надпреварата доста забавно, само че и доста мъчно за дебютантите в него. Но аз обичам да се състезавам на нови, непознати места, тъй че съм сигурен, че и тук ще ми бъде занимателно.



Неговото 52-ро издание ще се организира сред 1 и 3 септември 2023 година в региона на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат, годен за European Rally Trophy. В него ще вземат присъединяване 31 екипажа от четири страни. Маршрутът на конкуренцията е с дължина от 150 км, разграничени в тринадесет напълно нови специфични стадия.

. Обзорите ще може да гледате и на нашия уебсайт!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР