Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри защити пояса на

...
Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри защити пояса на
Коментари Харесай

Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт и защити пояса си във версия WBC |

Световният първенец в тежка категория Тайсън Фюри отбрани пояса на Световния боксов съвет (WBC). Пред близо 94 хиляди фенове на стадион " Уембли " в Лондон британецът нокаутира в шестия рунд сънародника си Дилиън Уайт. Това е втора сполучлива отбрана на пояса от страна на Фюри, който доминираше по всички индикатори от самото начало на кръга.

Претендентът Уайт стартира мача с изненадващо тактическо решение, като заложи на игра с противоположен гард. Това обаче не му донесе преимущество и при започване на втория рунд той се завърна към класическата боксова стойка.

Доста по-високият от двамата боксьори Фюри пък предпочиташе да стои на отдалеченост от противника си. По този метод той освен успяваше да съхранява сили, само че и не даваше опция на Уайт да му нанася тежки удари.

Още с гонга за начало на четвъртия рунд Уайт опита да влезе в остра замяна на удари, от която обаче получи тежко дясно кроше в главата. Агресията на кандидата обаче докара до удар глава в глава, което увеличи напрежението на кръга, а основният арбитър бе заставен да дава самостоятелни указания и на двамата боксьори.

С напредването на мача Уайт изглеждаше все по-уморен, до момента в който международният първенец Фюри продължаваше да наподобява все по този начин пресен. В края на петия рунд Циганския крал изпрати бърза композиция от два удара в главата на Уайт, само че кандидатът съумя да остане на краката си.

В шестия рунд обаче нямаше какво да избави Уайт. Фюри внезапно пласира доста тежък десен ъпъркът в брадата на кандидата, който падна по тил. Уайт съумя да се изправи на 8, само че незабавно залитна към въжетата, което накара рефера да спре срещата.

За Фюри това е 32-ра победа на професионалния кръг в 33 мача. От тези победи 23 са с нокаут, като Фюри има и едн тъждество в кариерата си.

" Посвещавам тази победа на Исус Христос. Много съм въодушевен от тази поддръжка. Не мога да допускам, че 94 хиляди души пристигнаха, с цел да ме видят и поддържат. Благодаря на всички хора, които си купиха билет. Вярвам, че Дилиън Уайт един ден ще стане международен първенец, само че през днешния ден той трябваше да се бие с най-хубавия боксьор в тежка категория ", съобщи незабавно след срещата Фюри.

Преди дуела 33-годишният Фюри сподели, че това ще бъде последният мач в кариерата му, само че по всяка възможност той ще промени това свое решение. След срещата Фюри не даде безапелационен отговор на този въпрос, само че уточни, че е дал заричане на брачната половинка си Парис, че ще спре с бокса след тази борба на " Уембли ".

За 34-годишния Дилиън Уайт това беше трета загуба на професионалния кръг в 31 мача. Той има 28 победи, от които 19 са с нокаут.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР