Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън

...
Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън
Коментари Харесай

Официално: Фюри ще се бие с Усик

Световният първенец в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън Фюри няма да се отхвърля от професионалната си кариера в бокса, въпреки неотдавна да анонсира, че се пенсионира. Той и уведомил WBC в днешния ден, когато изтичаше периода му да реши дали стопира с бокса или не.
Прочетете още
Така към този момент предпоставките за борба за обединяване на всички шампионски пояси в тежка категория са налице, като даже британецът е уведомил промоутърите си, че желае да се боксира с Олександър Усик, който преди няколко дни надделя Антъни Дожшуа в реванша за четири от международните трофеи в тежка категория, заяви „ Sky Sports “.

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сулайман заяви, че поради гибелта на братовчеда на Фюри, от WBC са дали пролонгация до 2 септември на Тайсън Фюри да реши дали стопира с бокса. „ Циганския крал “ обаче към този момент е взел решение и то е, че няма да стопира и ще желае дуел с Олександър Усик, което ще докара до раждането на нов неоспорим международен първенец в кралската тежка категория на бокса за пръв път от Ленъкс Люис.

Има огромна възможност борбата да се състои на 17 декември в Саудитска Арабия, само че в идващите седмици ще има повече ясно по кое време тъкмо ще бъде дуелът. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР