Световният шампион в MotoGP ще тества болид от Формула 1,

...
Световният шампион в MotoGP ще тества болид от Формула 1,
Коментари Харесай

Марк Маркес ще направи тест с болид на "Ред бул" от Формула 1

Световният първенец в MotoGP ще тества болид от Формула 1, заяви " Аутоспорт ". Испанецът ще седне зад кормилото на " Ред бул " на пистата " Ред бул риг " в Австрия през идващия месец. Пилотът от Сервера е спонсориран от австрийския тръст и ще бъде следващото лице на енергийните питиета, който ще се опитва във Формула 1 след Себастиен Ожие.

Тестът ще се организира на 5-6 юни на австрийската писта и в него присъединяване ще вземат още съотборникът на Маркес Дани Педроса, както и първенецът по мотокрос Тони Кайроли.

Тримата испанци ще пътуват до базата на " Ред бул " в Милтън Кийнс, с цел да им се създадат отливки на седалките, както и да прекарат малко време в симулатора на " Ред бул ". Най-вероятно тримата ще пилотират болида на отбора от 2013 година, когато машините във Формула 1 бяха задвижвани от мотори V8.

Маркес и Педроса няма да са първите водачи от MotoGP, които ще тестват болиди във Формула 1. Преди години Валентино Роси направи тествания за " Ферари " и даже имаше подозрения, че през 2006 година ще се насочи към шампионатите на четири колела.

През 2014 година актуалният водач на " Дукати " Хорхе Лоренсо направи тест за " Мерцедес " на " Силвърстоун ".

В момента Маркес е водач в MotoGP, откакто завоюва последните три старта и има 95 точки. Испанецът води решително с 36 точки повече от Маверик Винялес, а трети е Йоан Зарко с 58 точки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (253)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР