Световният шампион в бягането на 100 метра Кришчън Коулман подаде

...
Световният шампион в бягането на 100 метра Кришчън Коулман подаде
Коментари Харесай

Световният шампион обжалва отстраняването си от спорта

Световният първенец в бягането на 100 метра Кришчън Коулман подаде публична тъжба против наказването, което му бе наложено от Алтетическия съюз за честност (AIU) поради пропуснати три инспекции за допинг, заяви Спортният трибунал (КАС) в Лозана. Американецът е бил издирван да даде проба на 16 януари, 26 април и 9 декември 2019 година, което е над позволения предел за 12 месеца.

По тази причина правата му са спрени от 27 октомври тази година. Коулман се надява, че КАС ще редуцира или даже анулира двугодишното му наказване. За последния случай на пропуснат тест 24-годишният американец твърди, че е бил на пазар, само че когато се е върнал в дома си, преди часа на плануваната среща с допинг-ченгетата, те към този момент са си били тръгнали.

През предходната година Коулман изпадна в сходен проблем. Тогава обаче той съумя да потвърди, че единият от пропуснатите му проби е бил на 1 април 2018 година, което прави интервала без извънсъстезателен надзор 14 месеца. Ако настоящето му наказване не бъде кратко или понижено, Коулман ще пропусне Олимпийските игри в Токио следващата година. Кришчън Коулман е международен първенец на 100 и на 4х100 метра от международното състезание в Доха през 2019 година. Той има и два сребърни медала от международното състезание през 2017 година, а през 2018 година сложи международен връх в бягането на 60 метра в зала.

Междувременно Световната атлетика апелира пред КАС решението на AIU да анулира наказването на международната шампионка в бягането на 400 метра при дамите Салва еид Насер. Родената в Нигерия представителка на Бахрейн също като Коулман бе осъдена поради три пропуснати инспекции за допинг (март и април 2019 година и януари 2020 година), само че след това дисквалификацията и бе анулирана от AIU.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР