Световният шампион по волейбол от последните два Мондиала Полша продължава

...
Световният шампион по волейбол от последните два Мондиала Полша продължава
Коментари Харесай

Полша продължава защитата на световната титла след драматичен успех над САЩ

Световният първенец по волейбол от последните два Мондиала Полша продължава с сполучливата отбрана на купите си, откакто в четвъртфиналите на тазгодишния шампионат отстрани с 3:2 (25:20, 27:25, 21:25, 22:25, 15:12) състава на Съединени американски щати.

Пред цялостните трибуни в залата в Гливице " Дружина полска " завоюва първата част с 25:20 след мощна серия в средата на гейма, а по-късно измъкна и завързаната втора част, с цел да си обезпечи удобен задатък от 2:0.

Волейболистите на Съединени американски щати обаче не се предадоха и съумяха да завоюват идващите два гейма, с което вкараха мача в тайбрек.

В решителната пет час поляците взеха удобен задатък при 6:3 точки и до края направляваха разликата, с цел да затворят мача след 15:12 за втория си триумф нас американците във входа на шампионата, откакто двата тима се срещнаха и в груповата фаза.

Най-резултатен за Полша стана капитанът Бартош Курек, който приключи с 21 точки, до момента в който за отбора на Съединени американски щати Арън Ръсел се регистрира с 24 пункта, само че това не се оказа задоволително за неговия отбор.

В полуфиналите в Катовице момчетата Никола Гърбич ще се изправят против трикратните международни първенци от Бразилия, които във вчерашния ден надиграха с 3:1 (25:16, 23:25, 25:22, 25:21) състава на Аржентина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР