Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа (23

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа (23
Коментари Харесай

Антъни Джошуа: Харесва ми, че Пулев излиза наперен, в събота ще стане добър мач

Световният първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа (23 победи, 21 с нокаут и 1 загуба) показа своите упования за идния мач против Кубрат Пулев в събота. Той даде обстойно изявление за “България Днес”, в което описа за своята подготовка, за това по какъв начин се е трансформирал спрямо 2017-а, когато в началото трябваше да се бие с Пулев, за въздействието на Владимир Кличко върху него и още доста забавни неща.

Звездата на англичанина изгря на олимпийските игри в Лондон през 2012-а. Той завоюва златния орден, а година по-късно дебютира при експертите.

Походът на Джошуа към международната купа се увенча с триумфа през 2016-а. Той нокаутира във втория рунд Чарлз Мартин, а по-късно сплоти три от най-престижните пояси. Британецът от нигерийски генезис пенсионира Владимир Кличко и надделя класните Джоузеф Паркър и Александър Поветкин, преди да се препъне в мексиканеца Анди Руис. Джошуа съумя да завоюва реванша и стана за повторно международен първенец.

- Антъни, какво предпочитате - онлайн изявленията или типичен диалози лице в лице?
- Предпочитам онлайн. Не знам за какво. Чувствам се по-отпуснат. Мога да съм по потник. Да си остана в спалнята, в моя изолиран свят и да разпущам. Затова одобрявам повече онлайн.

- Тренировъчният лагер по време на пандемия е нещо ново за всички в бойния бизнес. Кои бяха най-трудните неща, към които трябваше да се адаптирате през тези месеци?
- Беше доста мъчно. Имахме правила във Англия. Можехме да упражняваме на открито единствено по един час. Правих пердах със сянка в градината. Заложих на боксовата подготовка. Не ходех в залата, с цел да помпя тежести. Използвах тялото като тежест за упражненията. Затова бях в много добра кондиция за бокс. Това оказа помощ да се приготвя за мача. Чувствах се провиснал и мощен.
View this post on Instagram

- Година и половина по-късно намерихте ли отговор на въпроса какво се случи в първия мач с Анди Руис? Защо не бяхте във вашата позната върхова ментална и спортна форма?
- Анди е добър боксьор. Нека да му дадем дължимото. Ако споделя всичко, което бих могъл да направя, ще лишава от неговия триумф. Искам всички да имат вяра, че Анди е най-великото нещо след Мохамед Али, тъй като по този метод ще наподобявам ужасно, откакто изгубих от един популярен боксьор. Анди беше по-добрият онази вечер.
 - Привлякохте нов треньор към вашия екип - Анхел Фернандес, преди реванша с Руис. Изглежда, той повлия на вашия жанр във връзка с играта с крайници. Бяхте друг Антъни Джошуа. Работехте от отдалеченост. Ще употребявате ли този жанр за в бъдеще, като се стартира от мача с Пулев?
- Честно казано, каквото и да покаже Пулев, аз имам доста отговори. За Анди трябваше да се приспособявам. Никога не се бях боксирал с някой като него преди. Поне знам, че мога да играя по този метод. Пулев е доста друг от Анди. Руис е невисок, наведен и има бързи ръце от близка отдалеченост. Пулев е с изправен гард, строен, има прекрасен удар с водещата ръка, както и деснячка. Тотално друг жанр. Трябваше да се приспособявам с Анди Руис, в случай че се наложи, ще го направя и с Пулев. Кубрат е доста мощен и нападателен. Ще се срещнем и ще бъде конфликт на двама положителни боксьори от тежка категория.
 - Колко друг е Антъни Джошуа от предходната версия през 2017-а, когато в началото трябваше да се биете с Пулев?
- Тогава хората споделяха, че имам недостатъци. Но нямах визия още какъв брой мощни страни владея. Когато изгубих, започнах да работя върху моите недостатъци. Те се усъвършенстваха. С течение на времето се развих като боксьор и персона. Спечелих мачове, изгубих един. Нокаутирах противници. Мен ме смъкнаха в нокдаун. Изправих се. Научих се по какъв начин да боксирам по-добре. Върнах си купата. Сега съм по-силен, умел и рационален. Опитът е най-хубавият преподавател. Точно по тази причина нямам самообладание да пристигна мачът в събота, тъй като ще прибавя още опит. Ще се нуждая от него за в бъдеще.

- Владимир Кличко мина по сходен път след три загуби с нокаут и по-късно 10 години беше без проваляне. Вие бяхте в лагера на украинеца през 2014-а, когато той се би с Пулев. Поддържате ли към момента връзка и даде ли ви Владимир някакъв съвет за мача с Кубрат?
- Поддържаме връзка с Владимир. Ние сме другари, освен това освен поради бокса. Опитвам да не му задавам прекомерно доста въпроси, тъй като Владимир против Пулев е един мач. Аз против Владимир е различен. Аз против Пулев е още по-различен поради другите хора, стилове и нрав. Питам Владимир неща към организацията на лагери, по какъв начин да остана непрекъснат, да подкрепям дисциплинираност. Подобна информация ми оказва помощ. Единственият човек, който може да ме победи, не е Пулев, а самият аз. Трябва да приготвя себе си. Затова запитвам Владимир въпроси по какъв начин самият аз мога да се подобря.

- Кое е нещото, което сте запомнили най-силно от лагера с Кличко?
- С течение на годините ставаш доста убеден и тогава започваш да тренираш вкъщи. Можеш да си отдъхнеш. Но той постоянно се готвеше в подготвителни лагери. Изолираше се. В продължение на 20 години като експерт беше порядъчен. Това беше основата за неговия триумф. Научих от първенец като него, че хубавичко работа побеждава гения. Той имаше дисциплинираност и работеше интензивно. Много боксьори в тежка категория са надарени, само че едвам няколко се трудят толкоз съществено, че да отидат на идващото равнище. Това научих от Владимир Кличко.
View this post on Instagram

- Кои са най-силните черти от стила на Пулев и в кои детайли го превъзхождате?
- Предимството на Пулев е, че няма какво да губи. Може единствено да завоюва. Той се бие за българския народ. Има много мощ зад тила си, което е добре. Много е убеден. Излиза навирен, което ми харесва. Знам, че в събота ще стане добър мач.

- Вашите предходни четири мача във Англия бяха на футболни игрища пред десетки хиляди фенове. Според мнозина точно почитателите ви помогнаха да се съвземете от нокдауна в шестия рунд против Владимир Кличко. Сега ще се биете пред 1000 души. Доста необикновена атмосфера. Смятате ли, че това може да бъде фактор в мача?
- Като дилетант доста пъти съм се бил пред 100, 200 индивида. Това беше единствено преди 8-9 години. Не е толкоз от дълго време. Ще ми бъде умерено, само че когато Пулев стартира да замахва с ляв-десен и ъперкът към главата, въобще няма да мисля за почитателите. Ще би трябвало да се концентрирам върху работата. Не знам по какъв начин иска ми се отрази. Ще се съсредоточвам върху излизането към кръга, а по-късно и за мача. Дори и да има един милион души в близост или единствено един, както е всеки ден в залата по време на спарингите, ще се удрям със сърце. Когато упражняваме с моя дребен екип, го върша, все едно целият свят гледа. Готов съм да покажа какво мога и пред по-малка аудитория.
View this post on Instagram

- Заради пандемията доста хора имаха финансови проблеми. Вие с Пулев също трябваше да си намалите хонорарите. Не ви запитвам за съответните числа, само че бихте ли ни споделили какъв брой огромен жест сте създали, с цел да се състои този мач, който да зарадва хората в ужасната 2020 година?
- Ще се отплатя на хората, като им дам един мач от тежка категория. Правителството позволи 1000 почитатели в залата, което е благословия. Това ще бъде спомагателна компенсация за тях, тъй като те ще могат да излязат от своите домове по време на пандемията и да видят мач за международната купа. Обещавам хубава вечер, която ще помнят още дълги години. Ще могат да описват на своите деца. Надявам се да вдъхновя младите, идната генерация. Ако те съумея да вземат нещо позитивно от този мач, могат да трансформират цялото общество.

- Какво бихте споделили на българските боксови почитатели?
- Здравейте на всички в България! Надявам се, че сте добре. Имам много български другари. Скромни и положителни хора. Знам, че подкрепяте Пулев. А аз поддържам вас. След мача ще си стиснем ръцете с всички вас. Ще се почитаме. В последна сметка сме хора. Сега сме разграничени. Ще се бием, а по-късно ще си стиснем ръцете и ще бъдем дружно. И дано уважението към бокса в България да продължи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР