Световният шампион по бокс в тежка категория Александър Усик беше

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Александър Усик беше
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО!: Арестуваха световният шампион по бокс Александър Усик в Полша

Световният първенец по бокс в тежка категория Александър Усик беше задържан в Краков, Полша. За това написа самият той в обществената мрежа „ Х “, някогашен Twitter, представен от ESPN.

Задържането е станало нощес на летището града.

Впоследствие популярният състезател е бил освободен. За това е помогнала намесата на украинското външно министерство и персонално на президента Володимир Зеленски.

37-годишният Усик е притежател на поясите на три от професионалните организации (WBA, WBO и IBO). Арестът е станал, откакто боксьорът се е опитал да се качи на полет за Валенсия.

Боксьорът е пътувал за да стартира подготовка в Испания.

Предстои му значим реванш против Тайсън Фюри на 21 декември в саудитската столица Рияд. На украинеца и неговия треньор Сергей Лапин им е бил отхвърлен достъп на борда на самолета, откакто чиновник на самолетната компания е решил, че двамата „ не са в положение да пътуват “, твърди източник на американския медиен колос.

Според описа на очевидеца Усик е обяснил, че и двамата са изцяло здрави и годни за хвърчене и просто са изтощени от съвсем 14-часово пътешестване от Киев, включващо близо 900 км шофиране. Заради езикова преграда и прекомерно жарък опит на боксьора да изясни на служителя, че е в изрядна кондиция, той е бил арестуван от локалните органи на реда.

Съпругата на украинския състезател – Катерина, пътуваща с Усик и Лапин, разгласява видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин брачният партньор ѝ е отведен с белезници от служителите на реда. Тя акцентира, че не става дума за „ нищо престъпно “.

„ Скъпи другари. Получи се неразбирателство. Бързо беше поправено – написа по-късно самият Усик в Х. – Благодаря на всички, които демонстрираха угриженост. Благодаря на украинските дипломати за ефикасната поддръжка. И почит към полската полиция за осъществяването на отговорностите ѝ, без оглед на растеж, тегло, обсег и регалии. “

Украинският президент Зеленски пък написа в обществените мрежи, че е разговарял с Усик, откакто е бил арестуван. Публикацията му включваше и фотография на Усик дружно с генералния консул на Украйна в Краков.

„ Говорих с Александър Усик по телефона, откакто той беше арестуван. Бях отчаян от това отношение към нашия жител и шампион – написа президентът в X. – Инструктирах министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиха и министъра на вътрешните работи на Украйна Ихор Клименко неотложно да проучат всички детайлности към случая на летището в Краков. Сега всичко е наред, нашият първенец е освободен и към този момент не е в ареста. “

Източник: ESPN/Превод: SafeNews

 

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР