Световният шампион Питър Райт продължава с отличното си представяне и

...
Световният шампион Питър Райт продължава с отличното си представяне и
Коментари Харесай

Питър Райт е шампион и на Мастърс след голяма драма

Световният първенец Питър Райт продължава с отличното си показване и при започване на новия сезон на PDC (Професионалната дартс корпорация). Шотландецът стартира новата 2020 година по най-хубавия вероятен метод, печелейки първия мейджър шампионат в календара - " Мастърс ". " Снейкбайт " сподели много постоянна игра по време на цялата конкуренция в " Маршал Арена " в Милтън Кийнс и справедливо подвигна трофея, побеждавайки на финала Майкъл Смит с трагичното 11-10 в своя изгода. Това е първа купа в шампионата за Райт, който си заслужи и чек на стойност 60 хиляди паунда.

По пътя си до финала 49-годишният шотландец първо се оправи с Джо Кълън на 1/8-финала, а по-късно записа победен триумф с 10:0 над Дейв Чизнъл на 1/4-финала. На 1/2-финала се получи шотландски конфликт с Гари Андерсън, само че " Снейкбайт " още веднъж бе по-стабилният състезател на окито и реализира триумф с 11:7, с цел да стигне до борбата за трофея.

Във финала против Майкъл Смит Райт стартира много безапелационно и още първоначално взе удобна преднина от 4:1 лега в своя изгода и в нито един миг не разреши на противника да излезе напред в резултата. Все отново " Булибой " сподели темперамент и съумя да изравни резултата за 8:8. След това двамата си размениха по още два лега до 10:10 и по този начин спечелилият трябваше да бъде избран в решителен 21 лег.

Тук нещата започнаха да се объркват за шотландеца, който изглеждаше разтърсен, до момента в който в това време Майкъл Смит дръпна в резултата, откакто хвърли най-много от 180 още първоначално. Англичанинът пръв стигна до опция за затваряне, само че пропусна три стрели за мача. В същото време Райт съумя да стопи изоставането си с прелестно мятане от 171 точки, а най-после сподели здрави нерви и наказа грешките на противника си, с цел да затвори лега в своя изгода и да завоюва мача с 11:10.

Шотландецът приключи мача с 6 максимума, против 8 на сметката на Смит. При чекаутите Райт имаше 31% успеваемост, до момента в който противникът му бе с 37%. " Снейкбайт " обаче бе с по-високи междинни стойности при хвърлянията си в срещата от 95 точки, против 90 на " Булибой ".

Така Райт завоюва втори огромен трофей в рамките единствено на месец, откакто преди този момент победи и като международен първенец в края на предишния сезон. Това е трета мейджър купа в неговата кариера в PDC досега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР