Световният шампион Питър Райт приключи безславно участието си в тазгодишното

...
Световният шампион Питър Райт приключи безславно участието си в тазгодишното
Коментари Харесай

Кошмар за световния шампион Питър Райт на Големия шлем по дартс

Световният първенец Питър Райт завърши безславно присъединяване си в тазгодишното издание на Големия шлем по дартс на PDC. Шотландецът отпадна още в груповата фаза с една победа и две загуби.

Снощи " Змийската захапка " се изправи против Девон Питърсън в последния си мач от група " Е ". Преди това той бе записал загуба с 4:5 от Дирк ван Дуйвенбоде и победа с 5:3 над Йън Уайт. Шотландецът се нуждаеше да завоюва най-малко три лега, с цел да приключи на 2-ото място и да продължи напред, само че загуби с 2:5 и завърши рано-рано с конкуренцията.

Confirmation of the final Group E table
— Live Darts (@livedarts)
Това бе един от най-слабите мачове в кариерата на Райт, който не приличаше на себе си. Той бе със междинни стойности от 83,12, при чекаутите индикаторите му също бяха пагубни - единствено 13,33% сполучливи хвърляния. Съперникът му не блестеше с нищо, защото и той бе със относително ниски междинни стойности от 88,25, само че той бе по-точен при чекаутите с 27,78% и това се оказа решаващо за успеха.

Така Девон Питърсън приключи на първото място в групата с три победи и цялостен актив от 6 точки, като с изключение на него напред продължава и Йън Уайт от втората позиция.

RECAP!

The results from Day Four of the 2020 Grand Slam of Darts, as the Last 16 is decided!
— PDC Darts (@OfficialPDC)
В другите групи нямаше огромни изненади и множеството любимци се класираха напред. Единственото изключение бе в група " F ", където Глен Дърант разочарова и приключи на последното място с три загуби.

За 1/8-финалите на шампионата се класираха Димитри ван ден Берг, Нейтън Аспинал, Роб Крос, Майкъл ван Гервен, Гъруин Прайс, Саймън Уитлок, Гари Андерсън, Джеймс Уейд, Деймън Хета, Девон Питърсън, Йън Уайт, Джони Клейтън, Дейв Чизнъл, Майкъл Смит, Жозе де Соуза и Адам Хънт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР