Световният шампион Макс Верстапен записа пета победа в първите седем

...
Световният шампион Макс Верстапен записа пета победа в първите седем
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Взе ли Верстапен пълния контрол върху битката за титлата?

Световният първенец Макс Верстапен записа пета победа в първите седем надпревари във Формула 1 този сезон и за момента не наподобява да има действителен противник по пътя към третата си поредна международна купа. Това е и главната тематика в Sportal Motorsport , като водещите Георги Иванов и Евгени Въков дискутират мощното показване на Макс и Ред Бул и дали в действителност международните първенци имат слаба страна.

В Испания Мерцедес означи напредък и Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се качиха на подиума. Но Тото Волф изясни, че тази писта е подобаваща за техния автомобил, тъй че към момента остава неразбираемо какъв брой тъкмо е огромна крачката напред на някогашните първенци.

Част от Гран При на Испания беше и петият кръг от сезона във Формула 3, където кара българският водач Никола Цолов. Никола се състезава болен и с висока температура, а също така в АРТ Гран При по този начин и не съумяха да му обезпечат задоволително бърз автомобил – което изяснява резултатите му – 13-о и 19-о място на пистата, която познава чудесно.

В Световния рали шампионат Тиери Нювил и Хюндай записаха първата си победа за сезона в рали „ Сардиния ” и това ги върна в огромната борба за международната купа, макар че Кале Рованпера съумя да усили задатъка си в класирането.

И най-после, само че не по значимост – борбата в MotoGP продължава на италианското трасе „ Муджело ”. Дали обаче там водачите с мотоциклети Дукати ще се недостижими и кой от тях ще вземе превес?

Приятно гледане!

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР