Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на
Коментари Харесай

Верстапен най-бърз на Спа в Белгия

Световният първенец Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Белгия.

На пистата „ Спа “ нидерландецът направи неповторима конкуренция и завоюва първото място, откакто започва от 15-ата позиция. Той се оказа водач в надпреварата още след едвам 12 обиколки, а от 18-ата нататък не погледна обратно, контролираше напълно умерено надпреварата и бе изцяло непогрешим.

Ред Бул обаче демонстрираха, че са с класа над останалите, откакто Серхио Перес приключи втори с другата кола на австрийския отбор, макар че по време на надпреварата на няколко пъти изпускаше позицията си.

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц съумя да се качи на почетната стълбичка и приключи трети въпреки да започва от полпозишън. Джордж Ръсел с Мерцедес остана четвърти, до момента в който пети остана Фернандо Алонсо. Испанецът пресече финала на шестото място, само че прогресира с една позиция поради 5-секундното наказване на Шарл Льоклер, който бе глобен, защото надвиши скоростта в бокса при своето трето прекъсване, което се случи две обиколки преди финала. Тогава монегаскът постави меки гуми, с цел да се опита вземе точката за най-бърза обиколка, само че несполучливо и тя отиде на сметката на Верстапен.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън имаше малшанс да отпадне още във втората обиколка след конфликт с Фернандо Алонсо.

В класирането Ферстапен е първи с 284 точки, следван от своя съотборник Серхио Перес със 191, който изпревари Шарл Льоклер със 186. Следващия уикенд следва Гран при на Нидерландия на пистата Зандвоорт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР