Световният шампион Макс Верстапен беше единственият в челото на колоната

...
Световният шампион Макс Верстапен беше единственият в челото на колоната
Коментари Харесай

Макс: Колата ми направо изяде гумите живи!

Световният първенец Макс Верстапен беше единственият в челото на колоната през вчерашния ден в спринта в Сао Пауло, който започва със приблизително твърдите гуми. Това се оказа стратегическа неточност, Макс догони и изпревари Кевин Магнусен, който потегли първи, само че малко по-късно в хода на спринта беше застигнат и поредно изпреварен от Джордж Ръсел, Карлос Сайнц и Люис Хамилтън, което го прати на 4-о място на финала.

След надпреварата Верстапен призна, че в Ред Бул нямат пояснение за агресивното изхабяване на гумите от страна на автомобила му, като упованията му са били, че приблизително твърдите сликове е трябвало да бъдат по-издръжливи.

“Гумите просто деградираха, нямах никакво сцепление - изясни Верстапен. - Не знам за какво, само че приблизително твърдите въобще не се оказаха издръжливи и ние нямахме движение. Колата ми напряко изяде гумите живи, не знам за какво стана по този начин. Имах и контакт със Сайнц, от това пострада предното ми крило, само че даже и да беше останало цяло, отново щях да съм 4-и на финала. ”
 Ръсел: Трябваше да съм доста деликатен при офанзивата против Макс Ръсел: Трябваше да съм доста деликатен при офанзивата против Макс
Ръсел, който завоюва през вчерашния ден, призна, че чака доста мощна офанзива от Макс през днешния ден в главното съревнование, само че Верстапен добави, че даже и да е бил с меки сликове през вчерашния ден, водачите на Мерцедес отново са щели да сапо-бързи от него. Той дефинира това като “притеснително за главното съревнование ”, тъй че остава да разберем кой ще се оправи по-добре с гумите в Гран При на Сао Пауло през днешния ден.
 Един или два стопа в Бразилия през днешния ден? Един или два стопа в Бразилия през днешния ден?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР