Световният шампион и лидер в ранглистата Джъд Тръмп продължава да

...
Световният шампион и лидер в ранглистата Джъд Тръмп продължава да
Коментари Харесай

Никой не може да спре безмилостния Тръмп


Световният първенец и водач в ранглистата Джъд Тръмп продължава да натрупа трофей след трофей в изумителната за него 2019 година. Асото в колодата отбрани сполучливо купата си в Откритото състезание на Северна Ирландия след гръмка победа с 9:7 над Рони О’Съливан.

Суперлативите за Тръмп не стопират да се нижат, защото за него това е 14-и ранкинг успех, с който изпревари Дин Дзюнхуей във безконечната ранглиста на първенците. Той резервира в сбирката си трофея “Алекс Хигинс”, а World Snooker означи, че в Белфаст се е провел ранкинг шампионат номер 350.

" I saved my best for the final " @judd147t made four centuries on his way to a 9-7 final victory over Ronnie O'Sullivan in Belfast tonight.

The Ace in the Pack won by the same scoreline here 12 months ago #NIOpen pic.twitter.com/alTyr7iP96
— World Snooker (@WorldSnooker) November 17, 2019
Тръмп и О’Съливан към този момент имат по 11 победи между тях, а предходната година се случи същото - тогава отново Тръмп надви с 9:7. Той завоюва най-големия чек в конкуренцията от 70 хиляди паунда, а другояче за първи път от 2001 и 2002 година двама души играят край на един и същи шампионат два пъти подред - тогава това направиха Кен Дохърти и Пол Хънтър в Откритото състезание на Уелс.

О’Съливан остава с 36 ранкинг трофеи на сметката си и ще би трябвало да изчака, с цел да изпревари еднолично на върха Стивън Хендри. Тръмп е първият състезател точно след Хендри с цели седем трофеи в границите на една календарна година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР