Световният съюз по биатлон обяви някои важни промени. Изпълнителният борд

...
Световният съюз по биатлон обяви някои важни промени. Изпълнителният борд
Коментари Харесай

Увеличават парите в биатлона, спортистите на старт със сертификат за преминат допинг тест

Световният съюз по биатлон разгласи някои значими промени. Изпълнителният ръб на централата взе решение да усили наградния фонд на надпреварите под егидата на IBU, като пари ще взимат първите 20 спортисти в класирането на Световната купа и на международните първенсва, а не първите 15, както беше до момента.

Също по този начин всеки биатлонист ще би трябвало преди всяко съревнование да показва документ, че е бил тестван за допинг и резултатите му са негативни.

Сезон 2020/21 публично ще бъде открит в един цялостен уикенд със надпревари, седмица преди първото издание на Световната купа, само че точките ще бъдат калкулирани в генералното класиране.
''Решението е взето поради нашето предпочитание да създадем по-модерен и по-интересен за медиите формат, съобщи президентът на IBU Оле Далин.

Също по този начин стана ясно, че международното състезание през 2021 година ще се организира сред 10-21 февруари в Поклюка, до момента в който това през 2023-а е планувано в интервала 8-19 февруари в Оберхоф (Германия). Първенството през 2020 година е ясно, че ще се организира в Антхолц-Антерселва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР