Световният рали шампион Кале Рованпера все още няма победа в

...
Световният рали шампион Кале Рованпера все още няма победа в
Коментари Харесай

Рованпера: Не искам да се боря за 4-ото място

Световният рали първенец Кале Рованпера към момента няма победа в хода на сезон 2023 в WRC след първите 4 старта. За съпоставяне, предходната година след първите 4 ралита Кале имаше 3 победи и 107 точки. Сега Рованпера има 68 пункта и най-хубавото му класиране е второто място в „ Монте Карло ” на старта на акцията.

В Швеция и Мексико Кале изостана тъй като трябваше да чисти пътя за противниците си първоначално, а в Хърватия спука гума още във втората права. Все отново, Рованпера приключи 4-и в Загреб, като завоюва 6 скоростни прави.

„ Като резултати, не се получи изключително сполучлив уикенд – разяснява борбата в Хърватия Кале. – Получи се страхотна борба със Себ и не е зле, че успяхме да минем пред него. Разбира се, че не желаеме да се борим за четвъртото място, само че това беше действително допустимо. ”
 Лидерът в WRC2 разгласи програмата си Лидерът в WRC2 разгласи програмата си
С идването на европейските макадамови ралита, които започват в средата на май с „ Португалия ”, стартира нова глава в борбата за купата, като Кале е единствено на 1 точка от двамата водачи Елфин Еванс и Себастиен Ожие, които са с по 69 на върха на класирането.
 Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР