Световният рали шампион Кале Рованпера все още няма победа в

...
Световният рали шампион Кале Рованпера все още няма победа в
Коментари Харесай

Шеф на Тойота обясни защо Рованпера загуби в Швеция

Световният рали първенец Кале Рованпера към момента няма победа в първите две ралита от сезон 2023 в WRC, само че е единствено на 3 точки от лидера в класирането Ойт Танак, който победи в снежното рали “Швеция ”. Миналата година Кале завоюва в Швеция, само че този път не съумя да стигне до подиума, защото загуби доста време в първата част на ралито, когато започва първи по стадиите и трябваше да чисти пътя за противниците си.

Състоянието на стадиите в Швеция обаче се оказа по-лошо от предстоящото - снегът и ледът се топяха в хода на надпреварата и това отнемаше от скоростта на тези, които чистят спортната траектория.

“Честно казано, в случай че Кале стартираше девети по правите в първия ден, а не първи, то на финала щеше да завоюва с задатък от 2 минути - изясни техническият шеф на Тойота Том Фаулър. - И нямаше да водим полемиката за какво Кале не може да завоюва от началото на сезона. ”
 Защо Ойт Танак ще става още по-бърз Защо Ойт Танак ще става още по-бърз
Самият Рованпера изясни след надпреварата, че е останал неприятно сюрпризиран от неналичието на скорост и сцепление при вторите минавания на стадиите в Швеция, които бяха с много дълбоки коловози и натрошен лед и мек сняг на пътя. Финландецът предвижда, че в случай че това се повтори и в идното рали “Мексико ”, то тогава в Тойота ще би трябвало да вземат незабавни ограничения, с цел да подобрят представянето на Ярис Rally1.
 Рованпера желае по-добро показване от Тойота Рованпера желае по-добро показване от Тойота
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР