Световният рали шампион Кале Рованпера призна, че не е имал

...
Световният рали шампион Кале Рованпера призна, че не е имал
Коментари Харесай

Рованпера: Стартовата позиция не ми позволи да се боря за победата в Монте Карло

Световният рали първенец Кале Рованпера призна, че не е имал късмет да се бори със своя съотборник Себастиен Ожие за успеха в рали „ Монте Карло “, с което се откри сезон 2023 в Световния рали шампионат предходната седмица, поради своята стартова позиция в първите два дни на надпреварата.

Като международен първенец финландският водач на Тойота трябваше да минава първи по правите в четвъртък вечерта и в петък. Това означаваше, че малко или доста той ще би трябвало да чисти траекторията от отпадъци и сол за своите противници, което естествно означаваше, че сцеплението за Рованпера няма да е доста положително.
 Кале Рованпера няма да кара с №1 Кале Рованпера няма да кара с №1
Финалндецът приключи ралито с пет етапни победи в 16 прави, само че първата от тях пристигна чак в осмия стадий на конкуренцията, който бе финален за петъчния ден. До този миг обаче Рованпера към този момент изоставаше с 36 секунди то своя съотборник Ожие, което разреши на осемкратния международен първенец да кара малко по-консервативно в събота и неделя.

В събота Кале завоюва три прави против единствено една за Ожие и по този начин смъкна пасива си до 16 секунди преди финалните четири стадия, в които двамата водачи на Тойота си поделиха по две победи. В последна сметка обаче успеха в ралито бе за Ожие, който победи с задатък от 18.7 секунди пред своя по-млад съекипник.
 Експресна промяна на скоростна кутия стои зад успеха на Ожие в Монте Карло Експресна промяна на скоростна кутия стои зад успеха на Ожие в Монте Карло
„ Той свърши страхотна работа. Поздравления! Колкото до мен, изгубих прекалено много време при започване на ралито, когато чистехме пътя. Имаше няколко прави, в които разликата в сцеплението сред мен и останалите беше доста огромна.

„ В събота и неделя темпото ни беше сходно с това на другите и ние можехме да се борим в топ времената. Щастлив съм. Мисля, че следващата година ще мога да се боря за успеха тук “, сподели Рованпера.
 Ожие ще кара в рали “Мексико ” Ожие ще кара в рали “Мексико ”
Лошата вест за него е, че защото Ожие няма да започва в рали „ Швеция “ след две седмици той още веднъж ще би трябвало да чисти пътя за своите противници в четвъртък и петък. През предходната година финландецът бе в сходна позиция за единственото напълно снежно рали, само че все пак съумя да го завоюва.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР