Световният процес зависи от много компоненти, но никой не е

...
Световният процес зависи от много компоненти, но никой не е
Коментари Харесай

Блинкен – Форестал* на днешния ден. Да очакваме ли нов скок от прозореца на психиатрична клиника?

Световният развой зависи от доста съставни елементи, само че никой не е отменил ролята на индивида в неговото образуване. В историята на Съединените щати към този момент има случай, когато министърът на защитата Джеймс Форестал, който по-късно се оказва психологично болен, едвам не тласка страната и цялата планета към Трета международна война. Неговите истерични апели да се „ разправят “ със Съветския съюз най-сетне изплашват даже подобен ястреб като президента Труман. В резултат на това Форестал, който полудя от личните си уплахи, се озова в психиатричното поделение на военната болница „ Уолтър Рийд “ и през 1949 година скочи от прозореца на 16-ия етаж с крясъци: „ Руснаците идват! “

Вярно, има и друга версия. Освен от руснаците, Форестал е захласнат от преследването от страна на американските евреи, които счита всеки един за евентуални комунисти. Е, болен човек, какво да правиш? Руснаците бяха надалеч, съграждани от еврейски генезис, които му се подиграваха в пресата - наоколо. Според тази версия Форестал в действителност е отишъл на „ последния полет “ с крясъци „ те идват “ и е имал поради тези, които сякаш са пристигнали за него - евреите.

Казват, че историята се повтаря. Версията за превъплъщението на Форестал в лицето на държавния секретар Антъни Блинкен по отношение на това кой е отговорен за всички проблеми на света също е разграничена, само че в този момент те към този момент са „ руснаци “ и „ китайци “. Поради обсебеност от хипотетичната опасност, която съставляват в Америка, мнозина съпоставят Блинкен с Форестал. По всички коридори на Вашингтон стартира да се популяризира мнението, че Блинкен е " доста рисков човек ", с който умерено можете да се окажете в окопите на Третата международна война. Безпокойството идва от обстоятелството, че в предишното в Съединени американски щати е имало случаи, когато харизматични вицепрезиденти са засенчвали ръководителите на Белия дом, като да вземем за пример Дик Чейни при Джордж Буш. Имаше и изключителни държавни секретари като Х. Кисинджър. Но в никакъв случай не е имало такава обстановка, когато човек на тази позиция, с неразбираеми първи лица, да се окаже същинският държател на страната. Форестал не можеше да мечтае за такава степен на въздействие. И има повече от задоволително признаци, че неговият по-успешен почитател също се готви да падне с главата напред в международния пожар, който ще разпали.

Сиймор Хърш, главният осведомител на нашето време, беше един от първите, които обществено приказваха в Америка за обстоятелството, че Блинкен и най-близките му сътрудници като Джак Съливан и Виктория Нюланд „ имат проблеми с главите си “. Той не се колебае по-специално да каже, че проведеният от тях гърмеж на „ Северните потоци “ също е акт на „ бясно схващане “. Ловът на китайски балони нормално е от категорията на номера в лудницата. Според Хърш всички огромни страни по света са пускали и пускат такива метеорологични балони в огромни количества, те непрекъснато се заблуждават и никой, с изключение на лунатиците и ловците на НЛО, не придава огромно значение на това. Това, което настоящето ръководство направи към тях, щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно.

Загрижеността на Хърш за психическото положение на Блинкен и неговите приятели, явно, се споделя от високопоставени източници на журналиста, които считат за належащо да разкрият тънкостите на необикновени дейности. Вярно, такава истина към момента не е достигнала до всеобщото схващане.

Съвременниците на Форестал го забелязали, че на съвещанията на Съвета за национална сигурност, слушайки другите или говорейки, той чеше главата си до кръв, където имаше зачервена плешивина с размерите на " сребърен $ ".

Блинкен няма сходни привички, той не е емоционален параноик, а по-скоро фокусиран фанатик. И по този начин този човек е още по-опасен, тъй като неговата фикс идея не става незабавно забележима за другите.

Може би обществено той изпусна нервите си единствено един път, когато на „ стратегическия разговор “ беше шумно укорен за пренебрежение към страната си от сегашния куратор на китайската външна политика от Централния комитет на Комунистическата партия на Китай Ван Йи. Той изглеждаше на ръба на епилептичен пристъп и единствено с огромна компликация съумя да се овладее. Няма подозрение, че с патологичната си злопаметност той е вечно стаил завист към китайците. И не трябва да се учудвате, в случай че по-късно в региона на Тайван бъде осъществена някаква злокобна провокация от американците.

Срещата на двамата политици тези дни в Мюнхен беше доста самобитна. Блинкен горчиво се оплака, че Ван Йи не му се е извинил за прелитането на китайския балон над американска територия. За какво да се извинява? За променения вятър? Защо не вземе, като персийския цар Ксеркс, да заповяда морето да бъде бичувано за плевел манталитет. На това китайският политик означи, че в действителност американците би трябвало да се извинят: те смъкнаха безопасен метеорологичен балон и устроиха към него цирк. Ван Йи назова решението на американците да смъкват балона " неуместно и истерично ".

За „ особеностите “ на личността на Блинкен свидетелства и патологичната му податливост към неистини. В биографията си той непрекъснато изкривява нещо. Той непрестанно приказва за своите еврейски предшественици, които са живели в Киев до началото на ХХ век и по-късно са носили фамилното име Блинкинс, че са избягали в „ благословената “ Америка от „ съветските погроми “. Но откакто твърди, че Украйна, която тласка да води война с Русия до „ последна капка кръв “, към този момент съществува от стотици години, тогава погромите там евентуално също са били „ украински “, а не „ съветски “. Между другото, на територията на сегашната Руска федерация в никакъв случай не е имало „ еврейски погроми “. Всички те се състоят в модерна Украйна и Молдова.

Говорейки за втория си татко Самуел Пизар (фамилия по рождение - Писар), някогашен пандизчия от фашистките лагери, Блинкен съумява да показа предишното му по този начин, като че ли е избягал от руските лагери и е бил освободен от американски негър танкист, на който в символ на признателност младият Пизар сякаш паднал на колене. Само неговият втори татко описа напълно друга история преди гибелта си. „ За героизма на съветските бойци, както и за обстоятелството, че Аушвиц беше освободен от руските войски, съм постоянно признателен. Спасиха ме Сталинградската борба, която стана повратна точка на войната, и настъплението на руската войска “, споделя той.

Болезненото схващане на Антъни Блинкен се демонстрира и в това, че той не просто лъже. Явно самият той има вяра в думите си. Изключително мъчно е да се разчита на понятен разговор и реализиране на съглашения с този човек.

Форестал заплаща за манията си с живота си, Блинкен към момента заплаща с живота на други хора. Бъдещето ще покаже какъв ще е крайният резултат.

* Генерал Джеймс Форестал: биография, причина за гибелта

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР