Световният пазар на телевизори ще регистрира спад през настоящата година(снимка:

...
Коментари Харесай

Спад при телевизорите, но търсенето на OLED расте


Световният пазар на тв приемници ще записва спад през актуалната година
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на тв приемници тази година ще паднат до най-ниските си равнища от 2010-та насам, предвижда анализаторската компания Omdia. Очаква се на международния пазар да бъдат доставени 211 639 милиона тв приемника, което е с 1,89 милиона по-малко спрямо 2021 година

Експертите показват „ приноса” за спада в търсенето на продължаващата пандемия Covid-19 и високите равнища на инфлация в Съединени американски щати и Европа. Продажбите през първото тримесечие в Северна Америка, Европа и Китай към този момент понижиха с почти 20%, в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

Все отново анализаторите чакат да продължи растежът в търсенето на OLED тв приемници. Доставките в този сегмент ще набъбнат с 23% до 8 милиона копия. Но пазарният дял на OLED на пазара за тв приемници се прави оценка единствено на 4%, тъй че растежът в търсенето им надали ще компенсира цялостната отрицателна динамичност.
още по темата
В парично изражение продажбите на OLED ще възлязат на 12,8% от общата стойност на ТВ пазара през 2022 година, откакто през предходната година за първи път доближиха 10%.

Търсенето на LCD тв приемници, съгласно прогнозите на специалистите, ще намалее. В същото време прогнозата сочи понижаване на каузи на южнокорейските производители на панели – те са притиснати от китайски компании, произвеждащи LCD, което води до спад в цените.

Големите снабдители към този момент понижават поръчките за LCD панели, твърди Business Korea. Samsung Electronics и LG Electronics понижиха размерите на поръчките в края на март, а китайските компании евентуално ще следват сходна тактичност през настоящото тримесечие.

Доставчици на панели, в това число Samsung Display и LG Display, последователно стопират бизнеса с LCD, защото падащите цени на панелите въздействат на рентабилността. С други думи, пазарният фокус последователно се измества от LCD към OLED.

На пазара на OLED тв приемници LG Electronics заема към 99% от продажбите, Samsung Electronics има намерение да навлезе на пазарите в Северна Америка и Европа с QD-OLED модели на “квантови точки”. Sony възнамерява да пусне сходни екрани идващия месец в Съединени американски щати, а китайските съперници към момента не са подготвени да стартират всеобщо произвеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР