Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри не се

...
Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри не се
Коментари Харесай

Джентълменът Мъри отдаде дължимото на дамите в тениса

Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри не се слави като един от най-възпитаните играчи на корта. Шотландецът е прочут с безбройните си словесни изцепки, включително псувни и хули, както и с нервните си прояви, когато играта не му върви.

Въпреки че отпадна от тазгодишната конкуренция на Уимбълдън и не съумя да отбрани купата си на родна трева, на конференцията в Лондон след загубата си Мъри още веднъж остави чудесно усещане с изявленията си в общественото пространство.

В сряда водачът в международната класация сдаде купата от " Уимбълдън " след загуба от американеца Сам Куери в четвъртфиналите - в четири сета и за по-малко от три часа, след несъмнено слаба игра.



Така колосът стана първият американски тенисист от 8 години насам, който съумява да доближи до полуфинал в шампионатите от Големия шлем при мъжете. Последно това направиха Анди Родик и Джеймс Блейк, които от дълго време прекратиха кариерите си.

След дуела контузеният Мъри застана пред медиите за обичайна конференция. На коментар на кореспондент, че " Куери е първият състезател от Съединени американски щати на полуфинал в Шлема от 2009 година ", шотландецът го поправи: " При мъжете ".

What a star @andy_murray is - on and off the court. https://t.co/JhytMYYBWL
— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) July 12, 2017
Думите му в отбрана на огромната Серена Уйлямс, която се смята за най-успешната тенисистка за всички времена, провокираха вълна от похвали и удивление в обществените мрежи, в това число от премиера на Шотландия Никола Стърджън.

That`s my boy. ❤️ https://t.co/ldZUQ2wbZj
— judy murray (@JudyMurray) July 12, 2017
" Това е моето момче ", похвали се гордо майката на международния номер едно и негова първа треньорка - Джуди Мъри.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР