Световният номер 6 Рафаел Надал се класира за 36-ия си

...
Световният номер 6 Рафаел Надал се класира за 36-ия си
Коментари Харесай

Надал преодоля Шаповалов за полуфинал на Аустрелиън Оупън

Световният номер 6 Рафаел Надал се класира за 36-ия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто победи канадеца Денис Шаповалов с 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3 в първия четвъртфинален мач от мъжката скица на Аустрелиън Оупън. Надал стартира да изпитва стомашни болки в средата на третия сет и изглеждаше, че ще допусне поврат, само че сподели темперамент и класа в петия сет, с цел да стигне до триумфа.

Испанецът стартира решително дуела и в първите два сета не даде нито една опция за пробив на противника си, като от своя страна съумя да реализира по един пробив, с цел да натрупа солидна преднина. 22-годишният Шаповалов подвигна равнището си в третата част, а Надал стартира да изпитва проблеми със стомаха, което докара до равнене на резултата и решителен пети сет, а Рафа получи медицински таймаут. В откриващия си гейм от петата част Надал избави една точка за пробив, откакто на собствен ред взе подаването на противника си и незабавно по-късно отрази нови два брейкбола, с цел да поведе с 3-0. Шаповалов даде всичко от себе си, с цел да навакса изоставането си, само че първенецът от 2009 година сервираше мощно и не разреши поврат, като затвори мача на личен сервис по-късно над четири часа игра.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем приключи с 41 печеливши удара против 28 непредизвикани неточности, а Шаповалов също имаше позитивен баланс - 53/51. Надал сподели и страхотна успеваемост при излизанията на мрежата - 85 % (22/26). С днешния си триумф левичарят от Майорка се класира за седмия си полуфинал в Мелбърн, като в петък той ще се изправи против французина Гаел Монфис или седмия подложен от Италия Матео Беретини в спор за място на финала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР