Световният номер 3 Григор Димитров записа успех в първия си

...
Световният номер 3 Григор Димитров записа успех в първия си
Коментари Харесай

Димитров спаси два мачбола за успех в първия си мач за годината


Световният номер 3 Григор Димитров записа триумф в първия си мач на сингъл за 2018-та година, откакто победи австралиеца Джон Милман с 4-6, 7-6(8), 6-3 в мач от втория кръг на шампионата в Бризбейн.

Димитров дойде в австралийския град като първенец от предходната година, само че бе неуверен на моменти против намиращия се на 128-мо място в света Милман и бе покрай ранно отпадане. Гришо стартира обещаващо дуела, като реализира ранен пробив, с цел да поведе с 2-1 в първия сет. Бурно подкрепяният от локалните почитатели Милман незабавно върна пробива, след което стартира постоянно да натиска сервиса на противника си. Българинът измъкна тежък 11-минутен гейм, в който позволи три двойни неточности, само че в последна сметка съобщи подаването си при 4-5 и Милман взе първата част.

Вторият сет се разви по сходен сюжет, като Димитров дръпна с ранен пробив, само че противникът му бързо го върна, след което не се стигна до нови пробиви и сетът влезе в тайбрек. В него Гришо стартира нерешително и загуби първите три точки, само че по-късно сподели темперамент и класа и изравни, а в следствие отрази два мачбола, преди да стигне до триумф с 10-8. Този поврат даде криле на хасковлията, който показва доста по-стабилна игра в третия сет и относително бързо стигна до 6-3, с цел да затвори мача след 2 часа и 35 минути игра.

По този метод Димитров се класира за 1/4-финалите на шампионата, където ще срещне британеца Кайл Едмънд, който победи корееца Хьон Чун в три сета. Димитров и Едмънд, който заема 50-то място в международната класация, са се срещали веднъж до този миг, като на шампионата във Вашингтон предходната година Григор победи със 7-5, 4-6, 6-3. Мачът ще зпаоне не преди 11:00 часа българско време на следващия ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР